Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ολα καλά... κι όλα ωραία...

Μικρού μεγέθους ήταν η αλλαγή του ανασχηματισμού για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκης παρέδωσε στον παλιό γνώριμο αυτής της θέσης, τον Φ. Ιωαννίδη.

Κύριο χαρακτηριστικό της χτεσινής παραλαβής - η οποία φυσικά καμιά αλλαγή δεν προμηνύει στην άσκηση της αντιασφαλιστικής κυβερνητικής πολιτικής - ήταν τα καλά λόγια του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου για τον απερχόμενο υφυπουργό - ο οποίος έγινε υφυπουργός Υγείας - και για το έργο στο οποίο συνέβαλε. Ποιο έργο; Το "επίτευγμα" της μετατροπής του ΟΓΑ σε ταμείο, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες, την αύξηση των ασφαλίστρων και την αναλογική μείωση των συντάξεων των αγροτών. Το νόμο για την εισφοροδιαφυγή, ο οποίος πολύ λίγα πρόσφερε στην πάταξή της, ενώ συνοδεύτηκε από νέες ρυθμίσεις χρεών. Το τελευταίο νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις των ταμείων με το ζόρι και τη διοχέτευση της περιουσίας των ταμείων στον τζόγο του χρηματιστηρίου, του οποίου η παρουσίαση θα καθυστερήσει λίγο ακόμη λόγω της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εργασίας ξεπροβόδισε τον υφυπουργό του λέγοντας ότι είναι "ένας υφυπουργός που πέτυχε". Αλλά και ο νέος υφυπουργός είχε καλά λόγια να πει για τον συνάδελφό του τον οποίο αντικατέστησε, αλλά και για την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Ο Φ. Ιωαννίδης,ο οποίος έχει διατελέσει και στο παρελθόν υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, χρησιμοποίησε ένα στίχο του Ο. Ελύτη για την επιστροφή του, λέγοντας ότι "Ενας αναχωρητής είναι πάντα ένας ερχόμενος". Ξεκαθάρισε επίσης ότι δε θα προσπαθήσει να ιδιοποιηθεί το νομοσχέδιο για το "μίνι" ασφαλιστικό, ωστόσο τόνισε ότι η ανθρωπιά που θα επιδιώξει να τον χαρακτηρίσει στην άσκηση των νέων καθηκόντων του "δε σημαίνει αλόγιστες δαπάνες και παροχές που δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες που υπάρχουν".

Ο Ν. Φαρμάκης, μεταξύ άλλων, ζήτησε συγνώμη από όσους πίκρανε στη Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ