Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΔΟΕ
Εντόπισαν λαθραία τσιγάρα

Τέσσερα κοντέινερς γεμάτα με λαθραία τσιγάρα μάρκας SUPER KING και REGAL, προέλευσης Αγγλίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τα συνεργεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Αττικής στο λιμάνι του Πειραιά τις προηγούμενες μέρες. Αποστολέας των φορτίων φέρεται η επιχείρηση "ORIENTAL TRADING CO", που εδρεύει στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και παραλήπτης η επιχείρηση "ΑΦΟΙ ΒΑΜΒΑΚΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ", που φέρεται να εδρεύει στην οδό Πέτρας 22 στον Κολωνό.

Από την έρευνα των πραγματικών περιστατικών διαπιστώθηκε ότι το πλοίο MSC HUSTON φόρτωσε από το λιμάνι JEBEL ALI των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων 4.000 περίπου χαρτοκιβώτια τσιγάρα, δηλαδή συνολικά 2 εκατ. πακέτα. Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά στις 12.10.1998 και κατέθεσε δηλωτικό με εμπόρευμα "ψησταριές". Προχτές το απόγευμα άτομο που εμφανίστηκε με πλαστή ή κλεμμένη ταυτότητα και στοιχεία Απόστολος Ζαχαριάδης επιχείρησε να κλέψει τα κοντέινερς και να εισαγάγει το περιεχόμενό τους (τσιγάρα) λαθραία στην ελληνική αγορά. Τη στιγμή όμως εκείνη συνελήφθη από τους άνδρες του ΣΔΟΕ, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις και τη δραστηριότητά του στο συγκεκριμένο χώρο.

Πρόκειται για αχυράνθρωπο και πρώην κατάδικο των φυλακών Κορυδαλλού, με επάγγελμα μηχανικός εμπορικού ναυτικού, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για διάφορα αδικήματα και του οποίου τα πραγματικά στοιχεία δεν μπορούν να ανακοινωθούν ακόμη, δεδομένου ότι η σχετική έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ