Σάββατο 31 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Διάλογοι" χρωμάτων

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη στο χώρο τέχνης "24" (Κλεομένους 24), έκθεση έργων ζωγραφικής του Βασίλη Παπανικολάου.Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Νοεμβρίου.

  • Την Πέμπτη στην γκαλερί "Αργώ" (Μέρλιν 8), εγκαινιάζεται έκθεση έργων ζωγραφικής του Λάμπρου Αλας.Οπως σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης "Φιγούρες μοναχικές ή μαζί με άλλες, σε σύνθεση, δημιουργούν ένα κλίμα αινιγματικό, σαν να ζητούνε μια εξήγηση, σαν να είναι μέρος μιας συμβολικής διήγησης, μια αλληγορία. Η αλληγορία όμως αυτή είναι διφορούμενη. Το διφορούμενο στα έργα μου βγαίνει από μόνο του, χωρίς να σκεφθώ, και πιστεύω ότι αυτό ακριβώς το αινιγματικό στοιχείο τα κάνει πιο ενδιαφέροντα". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου.
  • Εργα των τελευταίων δύο χρόνων παρουσιάζει από τις 12 Νοεμβρίου στην γκαλερί "Νέες Μορφές" (Βαλαωρίτου 9), ο Κώστας Τσώλης.Με πυρήνα της έκθεσης το ανθρωποκεντρικό στοιχείο, ο Κ. Τσώλης αρχίζει ένα διάλογο μεταξύ μεγάλου - μικρού, άνδρα - γυναίκας. Πολύπτυχα, τρίπτυχα, σχέδια με νύξεις χρωματικές, πλαισιώνουν το περιβάλλον με τα μικρά γύψινα κεφαλάκια που σχηματίζουν σωρούς μέσα στο χώρο, δίνοντας την αίσθηση ενός ρωμαϊκού φόρουμ με μνήμες. Συγχρόνως υποδηλώνεται μια εν δυνάμει επικοινωνία, χάρη στα έργα με ηλεκτρικό ρεύμα, οργανικές ύλες, παλιά υφάσματα, ξύλα, πέτρες, επικολλημένα σε τελάρα μικρού και μεγάλου σχήματος που αποτελούν μια σημείωση πλαστική στις αισθήσεις μας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ