Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό προσκλητήριο στους εργάτες του ΑΤΤΑΛΟΥ

Εξόρμηση έξω απ' το εργοστάσιο ΑΤΤΑΛΟΣ στο Πικέρμι, μοιράζοντας ανακοινώσεις στους εργαζόμενους και καλώντας τους να αντιπαλέψουν την εργοδοτική αυθαιρεσία συσπειρωμένοι γύρω απ' το συνδικάτο, πραγματοποίησαν χτες το πρωί στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας,αλλά και μέλη των διοικήσεων ΓΣΕΕ και ΠΟΕΜ. Στην ίδια αντεργατική και προκλητική "ρότα" συνεχίζει ο ιδιοκτήτης της μεταλλουργικής επιχείρησης, θέτοντας εκτός εργασίας και εργοστασίου τον Γ. Ξυπόλητο αντιπρόεδρο του συνδικάτου.

Οι συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο είναι απαράδεκτες, η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας δεν εφαρμόζεται, απασχολούνται αλλοδαποί σε συνθήκες "μαύρης εργασίας", ενώ το τελευταίο διάστημα έχει απολύσει αρκετούς εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και έχει θέσει υπό διωγμό τη συνδικαλιστική δράση.

Χτες το πρωί στο χώρο του εργοστασίου, μαζί με τους συνδικαλιστές, βρέθηκαν και απολυμένοι απ' την επιχείρηση. Η Ελένη Βλάχου μια από τις απολυμένες, μας δήλωσε σχετικά: "Με απέλυσε στις 15 Οκτώβρη, 1 μόλις λεπτό πριν σχολάσω. Με είχε σαν ανειδίκευτη και επειδή ζήτησα να αναγνωρίσει τριετίες, με έδιωξε. Μάλιστα ο προϊστάμενος με τράβαγε με το ζόρι για να υπογράψω την απόλυση. Εκανα καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ο εργοδότης μου είπε να παρουσιαστώ στη δουλιά, αλλά όταν πήγα μου απαγόρευσαν την είσοδο. Δε μου έχει δώσει καν αποζημίωση. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Εργάζονται πάρα πολλοί αλλοδαποί, κυρίως Αλβανοί, ανασφάλιστοι και με μισθό 80.000 δρχ. το μήνα. Μια συνάδελφος, Αλβανίδα, επειδή πήγε να βγάλει την πράσινη κάρτα, την απέλυσε. Εχει διώξει έτσι πολύ κόσμο, αλλά φοβούνται να μιλήσουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ