Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ
"Οχι" στη διαλυτική πολιτική

Κρίσιμη για το μέλλον της ΣΟΦΤΕΞ είναι η κάθε ώρα που περνά, αφού, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, αυτή η εβδομάδα θα είναι η καταληκτική των διαπραγματεύσεων με τη "New Co", για την πώληση ή μη της επιχείρησης, με τους παράγοντες του υπουργείου να εμφανίζονται "απαισιόδοξοι".

Παρά την κρισιμότητα των περιστάσεων, η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, αν και έχει πάρει απόφαση στην κατεύθυνση να σταματήσει άμεσα το ξεπούλημα διάλυσης της ΣΟΦΤΕΞ, αποφεύγει να έρθει σε σύγκρουση με την πολιτική που έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση την επιχείρηση.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ,στη συνάντηση των σωματείων την περασμένη Δευτέρα με την υφυπουργό Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, η πλειοψηφία του σωματείου απέφυγε να θέσει στην υφυπουργό τις θέσεις του σωματείου και όταν αυτές τέθηκαν από το συνδικαλιστή της ΕΣΑΚ, όχι μόνο δε στηρίχτηκε από τους συναδέλφους τους, αλλά υπονομεύτηκε. Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι η πολιτική αυτή οδηγεί μαθηματικά στη διάλυση της εταιρίας και μάλιστα εν μέσω εκβιασμών προς τους εργαζόμενους να δεχτούν αδιαμαρτύρητα το όποιο αντεργατικό μέτρο της κυβέρνησης και των υποψηφίων αγοραστών. Τέλος η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ καλεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης να έρθουν σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική διάλυσης της εταιρίας και να απαιτήσουν: την άμεση χρηματοδότηση της ΣΟΦΤΕΞ με ευθύνη της κυβέρνησης, να σταματήσει η διάλυση της εταιρίας και να δοθεί επιχειρησιακό σχέδιο που θα διασφαλίζει την ύπαρξη της εταιρίας και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ