Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών,στα πλαίσια του Αυγέρειου Κύκλου, πραγματοποιεί τη Δευτέρα (7μμ), στην αίθουσα "Μιχαήλας Αβέρωφ" (Γενναδίου 8, 7ος ορ. ), εκδήλωση με θέμα "Θεώρηση ενός έργου", του μέλους της ΕΕΛ Δηιδάμειας Π. Στατήρα.Εισηγήτρια θα είναι η Ελευθερία Αναγνωστάκη - Τζαβάρα, πρόεδρος του Αυγέρειου Κύκλου, ενώ θ' απευθύνει χαιρετισμό ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΕΛ, Ηλίας Σιμόπουλος. Θα μιλήσουν οι Δ. Καρούσου και Α. Μπουρατζή - Θώδα, μέλη της ΕΕΛ. Απαγγέλλουν οι ηθοποιοί Αν. Ιασωνίδου και Αλ. Ζαχαρέας. Θ' ακολουθήσει δεξίωση με γιαννιώτικα κεράσματα.

  • Τη Δευτέρα, επίσης (8.30μμ), στην αίθουσα "Κίνηση" της ΠΑΠΟΚ (Υπατίας 1β και Μητροπόλεως) η συγγραφέας Ρούλα Κακλαμανάκη θα παρουσιάσει τις συγγραφείς Νάντια Βαλαβάνη και Λίλυ Εξαρχοπούλου.Διαβάζει η ηθοποιός Αγάπη Μανουρά.
  • Την ποιητική συλλογή του Γιάννη Κοντού "Ο αθλητής του τίποτα" (εκδόσεις "Κέδρος", φετινό Κρατικό Βραβείο Ποίησης), θα παρουσιάσει σήμερα (8.30μμ) στο βιβλιοπωλείο "Παρατηρητής" στη Θεσσαλονίκη (Π. Π. Γερμανού 25) ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Δαββέτας,ο οποίος τονίζει: "Ποιητικές εικόνες που ξαφνιάζουν, εκφραστική οικονομία, αντικείμενα - σύμβολα, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της ποίησης του Γ. Κοντού. (... ) Ο ποιητής χτίζει με τα πιο κοινόχρηστα υλικά το δικό του προσωπικό σύμπαν (... )" και "δίκαια έχει αποκληθεί ως ο πιο ευρηματικός ποιητής της γενιάς του '70".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ