Τρίτη 10 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΕΣΒΟΥ
Υπουργικές "υποσχέσεις" για εξόφληση της περσινής σοδειάς

Απλήρωτοι για την περσινή σοδειά μένουν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Λέσβου, παρόλο που έχουν περάσει οι προθεσμίες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και να απειλούνται με χρεοκοπία, λόγω των δανείων της Αγροτικής Τράπεζας, που "τρέχουν".

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Στρ. Κόρακας με Επίκαιρη Ερώτηση, ενώ παράλληλα, με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΚΚΕ, έγινε την περασμένη Παρασκευή σύσκεψη φορέων στο υπουργείο Γεωργίας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Στη σύσκεψη αυτή αναφέρθηκε ο υφυπουργός Γεωργίας, Κ. Βρεττός,λέγοντας ότι δόθηκε λύση στο θέμα και ήδη το υπουργείο έδωσε εντολή να πληρωθούν οι παραγωγοί για την περσινή σοδειά.

Ο Στρ. Κόρακας στην τοποθέτησή του τόνισε ότι, πέρα από τη συγκεκριμένη ποσότητα που έπρεπε ήδη να έχει πληρωθεί, υπάρχει και μία υπέρβαση που πρέπει να πληρωθεί και αφορά 4.000 τόνους. Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να παρθούν από τώρα μέτρα για τη φετινή σοδειά, καθώς τα μηνύματα είναι άκρως ανησυχητικά. Συγκεκριμένα, οι έμποροι έχουν ανακοινώσει, στην αρχή ακόμα της σχετικής διαδικασίας, τιμή για το λάδι 580 δρχ., πράγμα που σημαίνει ότι στη συνέχεια θα κατρακυλήσει η τιμή, όπως έδειξε και η περσινή εμπειρία. Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να μεριμνήσει προκειμένου να υπάρξει κρατική συγκέντρωση με τιμή που να είναι στα περσινά τουλάχιστον επίπεδα.

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός είπε ότι το υπουργείο θα εξετάσει το θέμα της ποσότητας της υπέρβασης, ενώ ανακοίνωσε ότι φέτος δε θα υπάρξει η διαδικασία της παρέμβασης. Προέβλεψε δε ότι φέτος η επιδότηση θα είναι μεγαλύτερη γιατί η χώρα μας έχει δικαίωμα να παράγει 420.000 τόνους και άρα δε θα υπάρξει περίπτωση να επιβληθεί πρόστιμο συνυπευθυνότητας. Οσον αφορά το αίτημα για κρατική συγκέντρωση της παραγωγής, είπε ότι ο κανονισμός που ισχύει προβλέπει την ιδιωτική αποθεματοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ