Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΣΟΦΤΕΞ"
Ξεπούλημα με κρυφά χαρτιά!

Αρνήθηκε τη δημοσιοποίηση των συμφωνιών για την πώληση της "ΣΟΦΤΕΞ" η υφυπουργός Ανάπτυξης, παρότι προκλήθηκε στη Βουλή, από τον βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσο Κωστόπουλο

"Σε καμία περίπτωση, η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να κάνει επιχειρηματικό σχέδιο για τη λειτουργία της εταιρίας". Με αυτή την απόλυτη απάντηση χτες στη Βουλή, η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου επανεπιβεβαίωσε τη θέληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο ξεπούλημα της "ΣΟΦΤΕΞ" στους ιδιώτες, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μήτσου Κωστόπουλου,ο οποίος προκάλεσε, από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης να δημοσιοποιήσει τις συμφωνίες που έχει κάνει με συγκεκριμένους ιδιώτες για την παραχώρηση της επιχείρησης, χωρίς να πάρει απάντηση.

Με τα συνήθη επιχειρήματα της "ανάπτυξης του ανταγωνισμού" και της απαγόρευσης από την Ευρωπαϊκή Ενωση για "κρατική βοήθεια σε επιχειρήσεις που δρουν στην αγορά", η Αννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατή η στήριξη από την κυβέρνηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τη "ΣΟΦΤΕΞ", λέγοντας ότι "σε περίπτωση που ιδιωτικοποιηθεί θα λειτουργήσει με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο των επενδυτών".

Ανταπαντώντας, ο Μήτσος Κωστόπουλος αναφέρθηκε στο στρατηγικό χαρακτήρα της επιχείρησης, με τον οποίο το 1990 είχε συμφωνήσει και το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε συνολικά την υπόθεση των λεγόμενων προβληματικών επιχειρήσεων ως "τη μεγάλη κομπίνα". Παράλληλα, ζήτησε από την υφυπουργό Ανάπτυξης "να μας δώσει τις συμφωνίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή μεταξύ της κυβέρνησης και των διαφόρων αετονύχηδων της αγοράς, αυτοί που πάνε να αγοράσουν τη "ΣΟΦΤΕΞ" δηλαδή", λέγοντας ότι οι Ελληνες βουλευτές δικαιούνται να έχουν τις όποιες συμφωνίες στα χέρια τους. Απευθυνόμενος δε προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης, σημείωσε: "Να μην ισχύσει σ' αυτούς το όπου φτώχεια και γκρίνια. Αλλοι φταίνε, αυτούς να σημαδέψουν".

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο, η Αννα Διαμαντοπουλου αρνήθηκε την ύπαρξη συμφωνιών, λέγοντας πως "οποιαδήποτε χαρτιά υπογραφούν θα είναι σύμφωνα με τους νόμους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ