Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Αιματηρές διαδηλώσεις

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Βροχή έπεσαν χτες οι σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας κατά των Ινδονήσιων φοιτητών διαδηλωτών. Τουλάχιστον 83 φοιτητές, που διαδήλωναν ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου Χαμπίμπι και τη δρομολόγηση πραγματικών πολιτικών μεταρρυθμίσεων, τραυματίστηκαν - εκ των οποίων ορισμένοι σοβαρά - στη διάρκεια των ταραχών που σημειώθηκαν χτες το απόγευμα στην Τζακάρτα.

Κυβερνητικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον φοιτητών διαδηλωτών, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να διασπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών και να προσεγγίσουν το κτίριο του Κοινοβουλίου, για να ζητήσουν από το νομοθετικό σώμα να προχωρήσει σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν ήταν τα χειρότερα στο διάστημα της τελευταίας βδομάδας. Σύμφωνα μάλιστα με τη μαρτυρία εικονολήπτη του ειδησεογραφικού πρακτορείου "Ρόιτερ", τουλάχιστον δύο νέοι άνθρωποι, που πυροβολήθηκαν από τα σώματα "ασφαλείας", έπεσαν στο έδαφος αιμόφυρτοι. Εξάλλου, νοσοκομειακές πηγές πρόσθεσαν ότι τουλάχιστον 30 άτομα ζήτησαν να νοσηλευτούν.

Στη χτεσινή διαδήλωση στην Τζακάρτα, ο αριθμός των φοιτητών ξεπερνούσε τις 10.000, ενώ οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής είχαν παραταχθεί στην άκρη του δρόμου επευφημώντας τους νέους.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος "Γκολκάρ" ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Χαμπίμπι δε θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να προχωρήσει στη διενέργεια των γενικών εκλογών, όχι μόνον μέχρι το Μάη, όπως αναμενόταν, αλλά ούτε έως τον Ιούλη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ