Παρασκευή 13 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Τερμίτες" της ειρήνης

Η συνεύρεση, πολύ σημαντική. Οχι μόνο γιατί προσφέρει ένα "ταξίδι" σε τραγούδια αγαπημένα, που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους σε πολλούς από μας, αλλά και για το ότι υψώνει τη φωνή της στον κοινό αγώνα για την ειρήνη. Ο λόγος για τη μεγάλη συναυλία των "Τερμιτών",τη Δευτέρα (8.30 μμ), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και είναι αφιερωμένη στην πολυπόθητη ειρήνη για τους λαούς των ταραγμένων Βαλκανίων.Δέκα χρόνια μετά, οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Παύλος Κικριλής, Φίλιππος Σπυρόπουλος και Τάκης Βασαλάκης συνευρίσκονται και πάλι επί σκηνής, για να παρουσιάσουν δημιουργίες του πιο σημαντικού ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του '80. "Πόσο σε θέλω", "Σκληρή μουσική", "Σκόνη","Αρκούδες", "Μηχανικοί", "Πάρε με από δω" και τόσα άλλα μαζί με νέα τραγούδια των Λ. Μαχαιρίτσα και Αντ. Μιτζέλου ("Ενας Τούρκος στο Παρίσι","Διδυμότειχο Μπλουζ", "Εκεί στο νότο", "Ναυς των ονείρων") είναι μερικά από τα τραγούδια που θ' ακουστούν. Τραγούδια, που άντεξαν στο χρόνο, επιβεβαιώνοντας το "μύθο" του συγκροτήματος, ο οποίος χτίστηκε μέσα από τους έξι δίσκους του και τις λίγες συναυλίες, που έδωσε, με μεγαλύτερη αυτήν του '86, στο θέατρο Λυκαβηττού.

Τη σκηνή μαζί με τους "Τερμίτες" θα μοιραστούν και κάποιοι "φίλοι", όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Κότσιρας, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Διονύσης Τσακνής, "Μάτζικ ντε Σπελ",ενώ θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Το συγκρότημα θα πλαισιώσουν τρεις ακόμη μουσικοί, οι Βαγγέλης Καρίπης, Δημήτρης Μπέλλος, Αλέκος Παρασκευόπουλος.

Πριν από τη συναυλία, θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελος Μαχαίρας.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 4.000 δραχμές και προπωλούνται σε όλα τα καταστήματα "Μετρόπολις" (Αθήνα - Πειραιά), στο "Μελωδία FM 100", στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στην ΠΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 56, τηλ. 38.27.303 και 38.44.853). Πληροφορίες, επίσης, στο τηλ. 98.36.494.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ