Σάββατο 14 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνική Ταινία στο Βερολίνο

Τις "Ημέρες Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο" διοργανώνουν για έκτη χρονιά το Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Κέντρο Νεότητας "Φιλία", σε συνεργασία με το Μέγαρο των Πολιτισμών του Κόσμου,από 17 έως 25 του Νοέμβρη.

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εννέα ταινίες μεγάλου μήκους από τέσσερις δεκαετίες του ελληνικού κινηματογράφου με θέμα "Ανθρωποι στο Μεταίχμιο".Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες: "Δράκος" του Νίκου Κούνδουρου, "Ευδοκία" του Αλέξη Δαμιανού, "Λιποτάκτης" και "Μιρουπάφσιμ" των Γιώργου Κόρρα και Χρήστου Βούπουρα, "Ο κύριος με τα γκρι" του Περικλή Χούρσογλου, "Μεταίχμιο" του Πάνου Καρκανεβάτου, "Οι απόντες" του Νίκου Γραμματικού, "Προστάτης Οικογένειας" του Νίκου Περράκη και "Μη μου άπτου" του Δημήτρη Γιατζουτζάκη.

Επίσης περιλαμβάνονται 13 ταινίες μικρού μήκους, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας τα τελευταία δύο χρόνια. Θα προβληθούν οι ταινίες που βραβεύτηκαν το 1997 "Ιωάννα σ' αγαπώ" του Παντελή Παγουλάτου, "Το χαμόγελο της Αννας" της Νικολέττας Γουλή, "Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου" του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου και "Βίζα" της Σεβαστιάνας Αναγνωστοπούλου. Οι ταινίες που βραβεύτηκαν το 1998: "Υψωμα 33" του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, "Μικρά Πρελούδια" του Βαγγέλη Καλαμπάκα,"Σκληρή Πόζα" της Μαρίας Λεωνίδα και "Ταϊμλες" της Χριστίνας Χατζηχαραλάμπους. Επίσης οι ταινίες: "Εσπρέσσο" των Αδωνι Φλωρίδη και Θεόδωρου Νικολαϊδη, "Ηλιοβασίλεμα στη Βενετία" του Σπύρου Ταραβήρα,"You're welcome" της Φωτεινής Παπαδόδημα, "Ανάσα" του Χρήστου Δήμα και"Γερμανία" στου Χρυσόστομου Κρικέλλη".

Οι εκδηλώσεις υποστηρίζοντα από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ