Σάββατο 14 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απογύμνωση

Μια κοινωνική - δραματική ταινία του Μάικ Λι (Μυστικά και ψέματα) θα παρουσιαστεί σήμερα στις 22.00 από τη ΝΕΤ με τίτλο "Ο γυμνός".Σ' αυτήν την ταινία ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Μάικ Λι, μάς αποκαλύπτειτη σκοτεινή, την αθέατη πλευρά του Λονδίνου. Ενός Λονδίνου που πολλοί άνθρωποι προτιμούν να αγνοούν, ενός Λονδίνου όπου οι φιλίες χτίζονται πάνω στον πόνο, στον οίκτο και οι σχέσεις περιορίζονται στο συμφέρον και στο σεξ. Ο Τζόνι, ένας περιθωριακός σαραντάρης, ξεκινά από το Μάντσεστερ για το Λονδίνο για να δει μια φίλη του, τη Λουίζ. Ο Τζόνι είναι ο απόλυτος αντιήρωας της εποχής μας. Είναι ψυχρός, κυνικός. Και, ενώ, δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό, έχει μερικές ευαισθησίες. Ο Αγγλος σκηνοθέτης Λι, μάς δίνει μια τρομακτική εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας με κεντρικό χαρακτήρα ένα σύγχρονο αντι - ήρωα που θυμίζει σαιξπηρικούς και ντοστογιεφσκικούς ήρωες, που αμφισβητούν αλλά και διερευνούν τα πάντα. Η ταινία διακρίθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε το α βραβείο ανδρικού ρόλου το 1993. Παίζουν οι: Ντέιβιντ Θιούλις, Λέσλι Σαρπ, Κατρίν Κάρτλιτζ και Πίτερ Γουάιτ.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 21.05 "SEVEN" του Ντέιβιντ Φίντσερ.

Πρόκειται για ένα εφιαλτικό - αστυνομικό θρίλερ που μας αφηγείται την εξής ιστορία: Ο Γουίλιαμ Σόμερσετ είναι κάπου κοντά στη σύνταξη. Ομως τρεις μέρες πριν αποσυρθεί από το Σώμα, οι ανώτεροί του, του αναθέτουν να εκπαιδεύσει τον αντικαταστάτη του. Οι δυο αστυνομικοί αναγκάζονται να συνεργαστούν στην επίλυση μιας υπόθεσης, που τους παρασύρει στο διεφθαρμένο κόσμο ενός θρησκόληπτου εγκληματία, του Τζον Ντο. Ο επικίνδυνος αυτός δολοφόνος κατά συρροή (σίριαλ κίλερ), δολοφονεί άτομα που έχουν διαπράξει ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα - την αδηφαγία, την απληστία, την οκνηρία, τη ζηλοφθονία, την οργή, τη φιλαυτία και τη λαγνεία, και κάθε φορά σκοτώνει με διαφορετικό τρόπο, έναν τρόπο που συνδέεται με το αμάρτημά του. Φυσικά κάνει εντύπωση στο θεατή το απαισιόδοξο τέλος της ταινίας που παρ' όλα αυτά είναι και το ωραιότερο τέλος ενός θρίλερ, που έχουμε μέχρι τώρα δει. Οι φόνοι δε φαίνονται αλλά ξέρουμε ότι γίνονται, ξέρουμε κάθε λεπτομέρεια αλλά το αίμα, όπως η βροχή, η μουντή μέρα, το πτώμα δεν τα αμφισβητούμε. Με τον Μπραντ Πιτ.

Από τη ΝΕΤ στις 15.15 "Τραγικό καραβάνι" του Τζον Φορντ.

Μια αριστουργηματική ταινία του Φορντ που δίνει έξοχα την ατμόσφαιρα της εποχής στην Αριζόνα του 1849. Ενας καραβάνι Μορμόνων, με αρχηγό τον Μποντ, ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι για να φθάσουν σε μια ανεξερεύνητη περιοχή. Στο δρόμο συναντούν μια ομάδα με τέσσερις παρανόμους, που ζητούν να ταξιδέψουν μαζί τους. Η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη, όταν ένας από τους παράνομους επιτίθεται σε μια νεαρή Ινδιάνα και προκαλεί την οργή των Ναβάχο. Ο Μποντ καταφέρνει να τους σώσει και το καραβάνι συνεχίζει το ατέλειωτο ταξίδι του. Το σενάριο είναι του Πάτρικ Φορντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ