Κυριακή 15 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

28η Οκτώβρη

Δ. Π.,συνταξιούχος, αντιστασιακός. Με το κεφάλι ψηλά, οι συνεχιστές των οραμάτων του '21, οι ήρωες του Αλβανικού Μετώπου και οι μετέπειτα ένδοξοι αγωνιστές του δοξασμένου Επους της Εθνικής μας Αντίστασης, παρήλασαν στις 28 του Οκτώβρη.

Είναι οι αγωνιστές, που, όπως και το '21, έτσι και τώρα "ανταμείφθηκαν" από την ολιγαρχία με λάσπη, ύβρεις, φυλακές, εξορίες, στρατοδικεία, εκτελέσεις, για την εθνική - πατριωτική τους δράση.

Είναι οι σημερινοί συνταξιούχοι, που, όπως και τότε, κατατρόπωσαν το φασισμό, υψώνοντας βροντερό ΟΧΙ, προβάλλοντας τα στήθη τους για μια Ελλάδα Λεύτερη - Ανεξάρτητη - Δημοκρατική, έτσι και τώρα, σαλπίζουν πάλι το ΟΧΙ, στις δύσκολες στιγμές που περνά ο λαός μας, στο Μεσαίωνα και στην καταστροφική λαίλαπα που μαστίζει τον τόπο μας.

Κηρύσσουν σύνθημα αντίστασης, συσπείρωσης και συμπαράταξης στον αγώνα για μια ανθρώπινη ζωή που δικαιούται ο λαός. Βροντοφωνάζουν ΟΧΙ στη λιτότητα - ακρίβεια - ανεργία, διάλυση του εργασιακού και ασφαλιστικού συστήματος, στη διάλυση της δωρεάν παιδείας και υγείας με μείωση των χορηγήσεων από 15% στο 5%.

Είναι οι Δημιουργοί και Στυλοβάτες της σημερινής κοινωνίας του τόπου μας, που οι τωρινοί κυβερνώντες μας, κάτω από τις εντολές των "φίλων" και "συμμάχων" μας, προσπαθούν να διαλύσουν και κηλιδώσουν.

ΟΧΙ στο πισωγύρισμα - ΝΑΙ στην Πρόοδο.

"Ρεματιά"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣ,δικηγόρος Πειραιάς. Οταν γύρισα από τις διακοπές μου τον Αύγουστο, αντίκρισα ένα θλιβερό θέαμα στη "Ρεματιά" Χαλανδρίου, αντίκρισα τον "Κρανίου τόπο". Πενήντα και πλέον πεύκα καμένα, μαύρα κούτσουρα και θλιβερά θύματα της πυρκαγιάς, που λίγο έλειψε να επεκταθεί και σε κατοικημένη περιοχή. Ενας ακόμη πνεύμονας των προαστίων της πρωτεύουσας - από τους λίγους που έχουν απομείνει - έγινε στάχτη. Διάβασα μάλιστα (6/8/98) πως "οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι οι πυροσβεστικοί κρουνοί δε λειτουργούσαν".

Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να μου απαντήσουν οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι, στα παρακάτω ερωτήματά μου: Πόσους κρουνούς έχει η ρεματιά και γιατί ήσαν εκτός λειτουργίας; Ποιος ελέγχει τη λειτουργία τους; Εάν υπάρχει εκπαίδευση προς τους κατοίκους του Χαλανδρίου για το χειρισμό τους. Ακόμη, ποιος θα πληρώσει το κόστος της αναδάσωσης της περιοχής και πότε θα γίνει αυτή;

Τέλος, κάτι ακόμα που αφορά τη "ρεματιά". Ποιος ευθύνεται για τα αυθαίρετα, που ανεγείρονται στη ρεματιά και γιατί δεν αστυνομεύεται η περιοχή προς αποφυγή αυτών των παρανομιών; Πόσα αυθαίρετα έχουν κτιστεί μέχρι σήμερα εκεί και πόσα από αυτά έχουν κατεδαφιστεί; Περιμένω μια απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ