Κυριακή 15 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μονόδρομος η νίκη

Τους τρεις βαθμούς θέλει στα Τίρανα η Εθνική ανδρών για να πιάσει κορυφή. "Θολό" το τοπίο για την παραμονή του Ιορντανέσκου

Αύριο το πρωί (Ολυμπιακής επιτρέπουσας) στις 12 το μεσημέρι οι αποστολές ανδρών και ελπίδων αναχωρούν για τα Τίρανα, όπου την Τετάρτη οι μεν και την Τρίτη οι δε αντιμετωπίζουν τις αντίστοιχες ομάδες της Αλβανίας. Αμφότερες επιθυμούν κατά την επιστροφή να... κουβαλούν τους τρεις βαθμούς της νίκης, ώστε οι άνδρες να "σκαρφαλώσουν" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και οι ελπίδες να πλησιάσουν τους προπορευόμενους Νορβηγούς.

Την Παρασκευή τα στελέχη της "μεγάλης" εθνικής συγκεντρώθηκαν υπό τη σκιά του θέματος που 'χει δημιουργηθεί με τον Ιορντανέσκου. Παρότι άπαντες απέφυγαν να μιλήσουν για την... ταμπακιέρα, ήταν εμφανές πως το μυαλό (τουλάχιστον) των περισσοτέρων απασχολούσε η επόμενη μέρα. Ο Ρουμάνος τεχνικός όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε τη θέση του, αλλά με τη στάση που τήρησε έδωσε το δικαίωμα να ενταθεί η φημολογία πως από την Πέμπτη "μετακομίζει" στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Μάλιστα τέτοιο ήταν το κλίμα, που όταν στην ομιλία του επανέλαβε, όπως και στους προηγούμενους αγώνες, τα περί συνολικής προσπάθειας και αλληλοβοήθειας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος και να επωφεληθούν όλοι, αρκετοί μειδίασαν. Στις μεταξύ τους συζητήσεις οι ποδοσφαιριστές δεν κρύβουν την απογοήτευση και την πικρία που τους προκάλεσε η συμπεριφορά του ομοσπονδιακού εκλέκτορα. Οι ισορροπίες λοιπόν είναι αρκετά λεπτές και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πώς αυτό θα λειτουργήσει.

Η Εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας αποτελεί υπολογίσημο αντίπαλο και στο πρόσφατο παρελθόν απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι σε ισχυρότερα συγκροτήματα. Επιπλέον θ' αγωνιστεί στην έδρα της με συμπαραστάτη ένα φανατικό κοινό, γεγονός που δεν πρέπει ν' αγνοηθεί. Ούτε φυσικά πως από τους 18 μόνο οι 3 παίζουν εντός Αλβανίας... Βέβαια οι διεθνείς διατρανώνουν την απόφασή τους να τα δώσουν όλα για τον εαυτό τους και την ομάδα, αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα. Εχουν κατανοήσει πως το παιχνίδι με την Αλβανία είναι κομβικό σημείο στην υπόθεση πρόκριση. Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάρει τη νίκη, τότε αποχτάει σημαντικό πλεονέκτημα. Σ' αντίθετες περιπτώσεις τα πράγματα περιπλέκονται.

Προβλήματα υπάρχουν και στο αγωνιστικό μέρος. Οι Γκούμας, Νικολαϊδης,

Καλιτζάκης προέρχονται από τραυματισμό, ενώ περιπέτεια αποδείχτηκε και η ενσωμάτωση των ξενιτεμένων. Παρ' όλα αυτά, έστω και συγκρατημένη, αισιοδοξία υπάρχει. Ας ελπίσουμε πως η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων θα επιβεβαιωθεί και στο γήπεδο, ώστε από την Πέμπτη ν' ατενίζουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση το μέλλον, τουλάχιστον στο βαθμολογικό πεδίο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λετονία3 (4 - 2) 6

ΕΛΛΑΔΑ 2 (5 - 2) 4

Σλοβενία 3 (4 - 4) 4

Νορβηγία 3 (5 - 6) 4

Γεωργία3 (1 - 4) 3

Αλβανία2 (2 - 3) 1

Αντίθετα, στην Εθνική ελπίδων τα πράγματα είναι καλύτερα αφού τα παραπάνω προβλήματα δεν υφίστανται. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και η επιστροφή του αρχηγού Γ. Καραγκούνη, το βελτίωσε τα μέγιστα. Ο νεαρός παίχτης του Παναθηναϊκού εκτός της αγωνιστικής του αξίας διαθέτει την ικανότητα (καθώς και από τους παλιότερους) να λειτουργεί ως καταλύτης στην ψυχολογία των υπολοίπων.

Ο Γ. Κόλιας και οι παίχτες του πιστεύουν πως η νίκη είναι στόχος που μπορεί να υλοποιηθεί με δύο προϋποθέσεις. Αφ' ενός, ν' αγωνιστούν οι "μικροί" σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Αφ' ετέρου, να διατηρήσουν από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού σοβαρότητα και πειθαρχία. Η αλβανική ομάδα μετράει μια νίκη μέσα στη Γεωργία και μια ήττα. Θεωρητικά λοιπόν έχει ακόμα πιθανότητες, άρα δε θα παρουσιαστεί αδιάφορη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Νορβηγία 3 (9 - 2) 9

ΕΛΛΑΔΑ 2 (5 - 4) 4

Γεωργία3 (4 - 5) 3

Αλβανία2 (2 - 4) 3

Λετονία3 (2 - 4) 3

Σλοβενία 3 (3 - 6) 1

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μας έκαναν... χατίρι (2004-10-15 00:00:00.0)
Τα βλέμματα στην Κύπρο (2002-08-07 00:00:00.0)
Το ενδιαφέρον στη Σλοβενία (2002-07-31 00:00:00.0)
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (1999-06-11 00:00:00.0)
Εκπληξη από Λετονία (1998-10-15 00:00:00.0)
Θρίλερ στο Οσλο (1998-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ