Κυριακή 15 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Από τα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ ανακοινώνεται ότι η εκδήλωση για την επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου θα γίνει, με τη διοργάνωση της ΠΕΑΕΑ και των ΕΑΜογενών Ενώσεων που συνεργάζονται μαζί της, την Κυριακή 29.11.98.Αναχώρηση πούλμαν από Πλ. Κάνιγγος στις 7. π.μ.

  • Τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ καλούν τα μέλη τους και τους φίλους της Αντίστασης να πάρουν μέρος στο γιορτασμό και δρομολογούν πούλμαν που αναχωρούν:

- ΜΕΝΙΔΙΟΥ (δωρεάν), από τη γέφυρα της Φιλαδέλφειας στις 6.30 π.μ..Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 24.43.024 κάθε μέρα από τις 8 π.μ. έως 1 μ.μ.- ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ,από τα γραφεία του παρ/τος Κρισήλα 23 και Ευφράνορος στις6.45 πμ.

- ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ,από την Πλατεία Ελευθερίας στις 7. π.μ..

  • Το Παράρτημα ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ της ΠΕΑΕΑ, θα γιορτάσει την παραπάνω ιστορική επέτειο την Κυριακή 22 - 11 - 98 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία "ΗΡΩΩΝ" της πόλης στις 11. πμ.Καλούνται οι αντιστασιακοί με τα λάβαρά τους και οι φίλοι της Αντίστασης να λάβουν μέρος στον γιορτασμό.
Επέτειοι
  • Το Παράρτημα ΗΛΕΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί εκδήλωση σήμερα στις 11 π.μ.,στο μνημείο της Αντίστασης στο ΠΟΥΣΙ (Αχλαδινή Ηλείας), για να τιμηθεί η επέτειος των 55 χρόνων της ομωνύμου Μάχης του 3ου Τάγματος του 12ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ κατά της γερμανικής μηχανοκίνητης δύναμης στις 9 - 12 - 1943.
  • Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ και οι συνεργαζόμενες με αυτήν Ενώσεις ΠΕΑΤΑΘ, ΠΕΣΑΘΕΑ, ΠΕΕΠΠ, ΠΕΑΦΕ και Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών,θα τελέσουν πολιτικό μνημόσυνο την Πέμπτη 19.11.98 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8, Αθήνα, 7ος όροφος),για τους αποβιώσαντες αγωνιστές - μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των παραπάνω Ενώσεων. Επίσης, θα απονεμηθούν και τιμητικά διπλώματα και μετάλλια.

Ωστόσο, επειδή δεν είναι γνωστά τα ονόματα πολλών, καθώς και οι διευθύνσεις των κατοικιών των συγγενών τους, παρακαλούνται οι τελευταίοι να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση της ΠΕΑΕΑ, στα τηλέφωνα 88.31.368 και 88.21.698,για να τους αποσταλούν οι σχετικές προσκλήσεις.

Ανακοίνωση
  • Επειτα από τη μεγάλη εκδήλωση που έγινε την Κυριακή 1-11-98 προς τιμή του Θύμιου Καψή καπετάν "Ανάποδου" και των συντρόφων του, συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από την αδελφή του Ευσταθία Καψή - Κυριακίδου και τη ΝΕ Εύβοιας της ΠΕΑΕΑ, για τη συγκέντρωση χρημάτων που σκοπό έχει την ανέγερση της προτομής του ήρωα.

Για τον σκοπό αυτό, ανοίχτηκε λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα με αριθ. 45597041. Πρώτοι καταθέτες, η αδελφή του με 500.000 δρχ και ο Πρόεδρος του Παρ/τος Χαλκίδας Πέτρος Αθηναίος με 200.000 δρχ.

Γίνεται έκκληση στους αγωνιστές και αγωνίστριες να βοηθήσουν στην τιμητική αυτή προσπάθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ