Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξέσπασαν σε γραφεία του ΚΚΕ

Δεν πρόλαβε καλά καλά να τελειώσει η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας και να κλείσει ένα ακόμα κεφάλαιο επεισοδίων και συλλήψεων, και οι "γνωστοί - άγνωστοι" ξαναχτύπησαν. Ο στόχος τους κι αυτή τη φορά ήταν τα γραφεία της ΚΟΒ Δάφνης του ΚΚΕ.

Γύρω στις 9 μ.μ. τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε όλους τους χώρους του διώροφου κτιρίου, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά περιορίστηκε έγκαιρα. Λίγο αργότερα κάποιος τηλεφώνησε στον ΣΚΑΪ και είπε ότι "την ευθύνη αναλαμβάνει η "Αναρχική Περίπολος"", γιατί "το ΚΚΕ παρέδωσε τους συντρόφους μας στην Αστυνομία"...

"Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάθε χρόνο αυτή την εποχή, τα γραφεία της ΚΟ στην περιοχή μας γίνονται στόχος των εμπρηστών. Είναι βέβαιο πως τους ενοχλεί το ότι η περιφρούρηση, από μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στο Πολυτεχνείο έχει αποτρέψει τα γνωστά έκτροπα και τον καθιερωμένο εκμαυλισμό της επετείου. Οι στόχοι τους δε θα περάσουν. Ούτε η τρομοκρατία τους. Εμείς και τα γραφεία ξανά θα φτιάξουμε και το νόημα της επετείου θα συνεχίσουμε να διαφυλάσσουμε. Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν πως με αυτόν τον τρόπο θα μας φοβίσουν", είπε στο "Ρ" ο Στέλιος Σύρακας, μέλος του γραφείου της ΚΟΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ