Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συγκεντρώσεις για αγώνα

Με συγκεντρώσεις και πορείες στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών, τιμήθηκε η εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλία.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των μαζικών φορέων του νομού και εκατοντάδων πολιτών, στη συντριπτική πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι.

Στο "μήνυμα του Νοέμβρη" αναφέρθηκαν με τις ομιλίες του ο Δ. Πιτσιάβας πρόεδρος του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, ο Β. Τσούρης,εκπρόσωπος των σπουδαστών ΤΕΙ Λάρισας και ο Θ. Χαχάμης,μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Λάρισας Χρ. Καφφές,αντιδήμαρχοι, αντινομάρχες, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και πολλών μαζικών φορέων.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία των νέων κομμουνιστών, της ΚΝΕ, που με κόκκινες σημαίες έφτασαν με πορεία στο χώρο της συγκέντρωσης.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Ηρώου.

  • Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και η πορεία προς την πλατεία Δικαστηρίων, όπου εκπρόσωποι των κομμάτων, της σπουδάζουσας νεολαίας και των μαζικών φορέων του νομού κατέθεσαν στεφάνια. Στη συγκέντρωση μίλησαν, αναφερόμενοι στα διδάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εκπρόσωποι του Δήμου Καρδίτσας, των φοιτητών, των σπουδαστών, των μαθητών, της ΚΝΕ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ, άλλων πολιτικών κομμάτων, εργατικών οργανώσεων, αγροτικών φορέων, συνταξιουχικών σωματείων, αντιστασιακών οργανώσεων κ. ά.
  • Στα Τρίκαλα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου μίλησαν η Νίκη Κωστίκα,μέλος του Συντονιστικού Οργάνου Μαθητών και ο Κ. Αναγνωστόπουλος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων. Συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων, όπως του Συλλόγου Επιστημόνων, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, των αντιστασιακών οργανώσεων, του Συλλόγου Γυναικών και της Επιτροπής Ειρήνης, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, καθώς και εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
  • Στο Βόλο τριπλάσια σε σχέση με κείνη που διοργάνωσαν η Νομαρχία, οι δήμοι, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ήταν η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων στην πλατεία Ελευθερίας. Μίλησε ο Χ. Ρούσσης,εκπαιδευτικός και χαιρέτισαν η Σίσσυ Κόντου,φοιτήτρια και η Αθηνά Ρούσση,μαθήτρια. Τρεις μαθήτριες Λυκείου απήγγειλαν ποιήματα και το ψήφισμα της συγκέντρωσης διάβασε ο Θ. Κατσίκας,πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ακολούθησε μεγάλη πορεία με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηρώο της Παραλίας, όπου κατατέθηκαν στεφάνια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ