Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"... πολλά Πολυτεχνεία"

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου, φοιτητών, σπουδαστών, εργαζομένων, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, συνδικάτων, ΤΑ και άλλων μαζικών φορέων πραγματοποιήθηκε η τιμητική κατάθεση στεφάνων στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης στις 11.30 το πρωί χτες.

Στεφάνια κατέθεσαν εκτός από την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων και οργανώσεις των φοιτητών, η ΚΟΘ του ΚΚΕ, η ΚΝΕ, η ΠΕΑΕΑ παράρτημα Θεσσαλονίκης, το Εργατικό Κέντρο και μια σειρά εργατικά συνδικάτα. Από μέρους της ΚΟΘ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στεφάνια κατέθεσαν, μέσα σε ζωηρές επευφημίες και αγωνιστικά συνθήματα των παρευρισκομένων, ο Χρήστος Κόφφας,γραμματέας της ΚΟΘ και ο Σωκράτης Παπαδόπουλος,γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Μετά την κατάθεση του στεφάνου, ο Χρήστος Κόφφας δήλωσε σχετικά με τη σημασία του μηνύματος του Πολυτεχνείου: "Το μήνυμα είναι ένα: Οτι ο αγώνας συνεχίζεται μπροστά σ' αυτή την πολιτική της ΕΕ και του μονόδρομου της ΟΝΕ, που προωθεί η κυβέρνηση. Εάν το '73 είχαμε ένα Πολυτεχνείο, η αντίκρουση αυτής της πολιτικής επιβάλλει πολλά Πολυτεχνεία,συσπειρωμένο λαό σε ταξική κατεύθυνση, γιατί αυτά που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολα. Ο ενωμένος αγώνας όμως του λαού, των εργατών, των μικρομεσαίων και των αγροτών θα ανοίξει αυτό το δρόμο, είτε το θέλουν είτε όχι. Αυτό είναι το μήνυμα του Πολυτεχνείου".

Ο Σωκράτης Παπαδόπουλος από την πλευρά του δήλωσε: "Η ΚΝΕ τονίζει για ακόμα μια φορά ότι ιδιαίτερα η φετινή επέτειος κάνει τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα. H γενική πολιτική κατάσταση της χώρας απαιτεί η νεολαία να έρθει στο προσκήνιο. Τους καλούμε, φέτος που συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ, να ενταχθούν στις γραμμές της. Να δυναμώσουμε την αντεπίθεσή μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ