Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ
Αντιδρούν στο νομοσχέδιο διάλυσης

Με 3ωρη στάση εργασίας αύριο, από 12 - 3 μ.μ. και απεργιακά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Λαμία, Πάτρα και Τρίπολη, αντιδρούν οι σιδηροδρομικοί στο κυβερνητικό νομοσχέδιο - λαιμητόμο για το σιδηρόδρομο και τους εργαζόμενους.

Την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση κήρυξε ομόφωνα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που ετοίμασε επιδιώκει τη διάλυση και το ξεπούλημα του ΟΣΕ, καθώς και τη συρρίκνωση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επίσης, καταγγέλλει τον υπουργό Μεταφορών Τ. Μαντέλη για "απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά", επισημαίνοντας ότι έφτασε στο σημείο να πει ότι "οι σιδηροδρομικοί έχουν βρει κορόιδο τον ελληνικό λαό και βολεύονται".

Η ΠΟΣ καλεί όλους τους σιδηροδρομικούς σε αγωνιστικό προσκλητήριο, με σκοπό την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων και τους ζητά να στείλουν δυναμικό μήνυμα με τη συμμετοχή τους στα αυριανά απεργιακά συλλαλητήρια.

Σημειώνεται ότι οι σιδηροδρομικοί της Αθήνας έχουν προγραμματίσει για αύριο στις 12.30 μ.μ. συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, στο Σύνταγμα. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και στα υπόλοιπα μεγάλα συγκοινωνιακά κέντρα Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Βόλου, Πάτρας κλπ.

Η επόμενη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΣΕ θα γίνει στις 23 του Νοέμβρη, οπότε έχει κηρυχτεί 24ωρη πανευρωπαϊκή - πανσιδηροδρομική απεργία.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΟΣ, επισημαίνει ότι οι σιδηροδρομικοί ενωμένοι και αποφασισμένοι θα διεκδικήσουν αγωνιστικά: Τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΣΕ, καθώς και όλες τις θέσεις εργασίας. Τη λειτουργία όλου του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου και τον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των ελληνικών σιδηροδρόμων, ώστε να υπηρετήσουν τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας, αλλά και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στον Ελληνα πολίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ