Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ οι ελλείψεις στους τομείς υγιεινής και ασφάλειας στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας. Αποτέλεσμα, ο φριχτός θάνατος του Γιάννη Αραιλούδη, 38 ετών, πατέρα δύο παιδιών, που σκοτώθηκε το πρωί του Σαββάτου, πέφτοντας στον ταινιόδρομο του κύριου πεδίου της επιχείρησης. Ο άτυχος εργαζόμενος βρέθηκε διαμελισμένος στην αυλή του λιγνίτη του ΑΗΣ, ανάμεσα σε χιλιάδες τόνους κάρβουνου μετά από δύο μέρες (σελίδα 15).

ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ για το οριστικό ξεπούλημα των ΔΕΚΟ αποδεικνύεται πλέον και επίσημα ο νόμος με την ψευδεπίγραφη ονομασία "Για τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ", που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή το 1996. Πρόκειται για το νόμο που από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ είχε καταγγείλει ως ρύθμιση που απέβλεπε στη σαρωτική παράδοση των ΔΕΚΟ στην ιδιωτική πρωτοβουλία, μέσω της μετατροπής τους σε ανώνυμες εταιρίες και της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων(σελίδα 22).

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ σκληρής και ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων θα πρέπει να παγιωθεί και να συνεχιστεί, όχι μόνο μέχρι το 2001, που έχει προγραμματιστεί η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, αλλά και μετά την ένταξη. Αυτό διαμήνυσαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων (σελίδα 22).

ΜΕΡΑ πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης, με κυρίαρχο το αίτημα για ανατροπή του αντιδραστικού πλαισίου της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, θα είναι η Πέμπτη 26 Νοέμβρη, καθώς μαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι μαζί με εργαζόμενους και γονείς έχουν ήδη δώσει το ραντεβού τους στις 11.30 το πρωί στα Προπύλαια (σελίδα 27).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ