Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΥΖΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Μένουν απλήρωτοι και η κυβέρνηση κωφεύει

Στη γραφειοκρατία απέδωσε ο υφυπουργός Γεωργίας την καθυστέρηση πληρωμής, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις απέδωσε ο υφυπουργός Γεωργίας Κ. Βρεττός την απαράδεκτη καθυστέρηση που παρατηρείται στην πληρωμή των ρυζοπαραγωγών για ποσότητες ρυζιού που παρέδωσαν στην παρέμβαση.

Το θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παπαγιώτου,καταγγέλλοντας αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους παραγωγούς.

Ο υφυπουργός αναγνώρισε την καθυστέρηση των πληρωμών και ισχυρίστηκε ότι αυτή οφείλεται στην αλλαγή του σχετικού κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, πρέπει να παίρνονται τρία δείγματα από κάθε νταλίκα που έχει φορτωμένο ρύζι προς παράδοση, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί πλήθος από δείγματα στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες δεν μπόρεσαν να διεκπεραιώσουν έγκαιρα τη δουλιά. Είπε δε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθούν οι παραγωγοί, αλλά απέφυγε να πει το παραμικρό για το εάν θα τους καταβληθούν και οι αναλογούντες τόκοι λόγω της καθυστέρησης. Πρόθεση της κυβέρνησης, είπε, είναι να προωθήσει την αλλαγή του σχετικού κανονισμού, προκειμένου να μην υπάρξουν στο μέλλον καθυστερήσεις.

"Το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" είπε στην τοποθέτηση το ο Στ. Παναγιώτου, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση αντί να πάρει φέτος μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθεί η περσινή καθυστέρηση δεν έκανε τίποτα, με αποτέλεσμα να οξυνθεί η κατάσταση. Δε φτάνει όμως μόνο αυτό, αλλά άρχισαν να κυκλοφορούν και φήμες ότι δε θα πληρωθούν οι παραγωγοί επειδή δήθεν οι σχετικοί φάκελοι παραδόθηκαν εκπρόθεσμα. Ο βουλευτής είπε ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την καθυστέρηση, καθώς η μεν Ευρωπαϊκή Ενωση επιδιώκει να μη δώσει τα αναλογούντα ποσά για την παρέμβαση και να μειώσει την τιμή του ρυζιού, η δε κυβέρνηση να μην πληρώσει τους τόκους στους παραγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ