Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή των αγώνων

"Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, να αποκαλύπτουμε τον αντιδραστικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής. Θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε με την πολιτική της "σύγκλισης", του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου". Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ενότητα του φοιτητικού κινήματος και τη συμπόρευσή του με το λαϊκό κίνημα".

Με τα λόγια αυτά απαντούν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας Νομικών Οικονομικών Πολιτικών Επιστημών στην επιχείρηση που ξεδιπλώθηκε από χτες, με στόχο την ηρωοποίηση εκείνων που προβοκάρουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας και την κατασυκοφάντηση εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων αυτών.

Χτες, μέλη των ΠΚΣ της Νομικής δέχτηκαν επίθεση από "αγνώστους", ενώ ανάλογα κρούσματα, με στόχο τις ΠΚΣ, σημειώθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), το Φυσικομαθηματικό και το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Οι ΠΚΣ της Νομικής Σχολής τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:

"Από χτες, έχει ξεδιπλωθεί μια τεράστια επιχείρηση με ενορχηστρωτή την "Ελευθεροτυπία", με στόχο από τη μία την ηρωοποίηση όλων αυτών που αναλαμβάνουν το ρόλο του προβοκαρίσματος των αγώνων της νεολαίας και από την άλλη την κατασυκοφάντηση αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού και της νεολαίας. Σε αυτή την επιχείρηση σπεύδουν να συνδράμουν τυχοδιωκτικά και τα ΕΑΑΚ, καθοδηγούμενα από το τυφλό αντι-ΠΚΣ μίσος τους. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που δέχονταν επίθεση μέλη των ΠΚΣ Νομικού και Οικονομικού.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μια βδομάδα μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση φοιτητών - σπουδαστών - μαθητών στο κέντρο της Αθήνας, και ενώ στην εκπαίδευση επικρατεί αναβρασμός, προσπαθούν με τέτοιες μεθόδους να τρομοκρατήσουν το κομμάτι του φοιτητικού κινήματος που είναι στην πρώτη γραμμή, που συγκρούεται αποφασιστικά και με συνέπεια με την κυβερνητική πολιτική.Απέναντι στην ογκούμενη νεολαιίστικη διαμαρτυρία, το μόνο που τους απομένει είναι η τρομοκρατία και η προβοκάτσια. Να μην τους αφήσουμε... Ολους αυτούς που "βγάζουν το ψωμί" τους καταστρώνοντας σχέδια για το πώς θα προβοκάρουν, για το πώς θα τρομοκρατήσουν, για το πώς θα χτυπήσουν το κίνημα της νεολαίας, των φοιτητών, των μαθητών, σε διατεταγμένη υπηρεσία, εκτελώντας εντολές "άνωθεν", από όλους αυτούς που "παίρνουν γραμμή" από τους κρατικούς μηχανισμούς.

Επιστρέφουμε λοιπόν πίσω στην "Ελευθεροτυπία" και στις διάφορες ομάδες τη λάσπη που πετάνε. Αν θέλουν να ψάξουν για "συνεργάτες" της Αστυνομίας, ας τους ψάξουν ανάμεσά τους. Ολοι μας γνωρίζουμε καλά ποια είναι η πραγματικότητα...

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τον αντιδραστικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής. Θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε με την πολιτική της "σύγκλισης", του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου". Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ενότητα του φοιτητικού κινήματος και τη συμπόρευσή του με το λαϊκό κίνημα.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να ενωθούν μαζί μας. Μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε στην κυβερνητική πολιτική στους δρόμους, με τους αγώνες μας. Μπορούμε και πρέπει να περιφρουρήσουμε τους αγώνες και τις διαδηλώσεις μας από αυτούς που θέλουν να τους προβοκάρουν. Από αυτούς που θέλουν να κυριαρχεί στους δρόμους η βία, τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και οι μολότοφ αντί για δεκάδες χιλιάδες αγωνιζόμενων μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ