Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Το Πολυτεχνείο ζει και θα νικήσει"

Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τους χιλιάδες νέους και νέες, που με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κράτησαν ζωντανό το μήνυμα του Νοέμβρη, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ,ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται και σε όλους αυτούς που μόνο στόχο έχουν την υπόθαλψη της δράσης των "γνωστών αγνώστων" και την ενίσχυση της συσπείρωσης στη βάση του αντικομμουνισμού, τονίζοντας ότι "σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές". Η ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

"Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες λαού της Αθήνας και ιδιαίτερα τη νεολαία, που με τη μαχητική - μαζική παρουσία της έδωσε το στίγμα τόσο στις εκδηλώσεις γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όσο και στη μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, νεολαίους, που, μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις, μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, κράτησαν το μήνυμα του Νοέμβρη ζωντανό και επίκαιρο, βάδισαν στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα, κόντρα στην πολιτική των μονόδρομων της ΟΝΕ, της "Νέας - ιμπεριαλιστικής Τάξης".

Η μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας, έρχεται να δώσει αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς, που όλο το προηγούμενο διάστημα επιδίωξαν, με κάθε τρόπο, να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και αποπροσανατολισμού, να αμαυρώσουν το μήνυμα του Νοέμβρη, να αποτρέψουν τη μαζική συμμετοχή στην πορεία, να ξεμπερδέψουν με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου, να χτυπήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο.

Το πλήθος και ο παλμός, που χαρακτήριζε τα μπλοκ της ΚΝΕ, αποδείχνουν με τον καλύτερο τρόπο, την ανοδική πορεία της ΚΝΕ στη νέα γενιά, την αποδοχή που συναντούν οι θέσεις της στη νεολαία, την αναγνώριση του πρωτοπόρου ρόλου της στο νεολαιίστικο κίνημα. Ταυτόχρονα, αποτελούν ασφαλή δείκτη της συνεχώς αυξανόμενης εμβέλειας της πολιτικής του ΚΚΕ στη νεολαία.

Τα μέλη της ΚΝΕ, μέσα και από τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, συνέβαλαν αποφασιστικά στην περιφρούρηση των εκδηλώσεων, του χώρου του Πολυτεχνείου και της πορείας, από τις γνωστές ομάδες, που πατρονάρονταν και από συγκεκριμένη εφημερίδα, των οποίων στόχος ήταν η πρόκληση επεισοδίων, τροφή για τα κανάλια και τις εφημερίδες, αποπροσανατολισμός και χτύπημα της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης, του πανεπιστημιακού ασύλου και του ίδιου του γιορτασμού και των μηνυμάτων του.

Τα μπλοκ της ΚΝΕ βρέθηκαν στο στόχαστρό τους για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της ΚΝΕ. Η περιφρούρηση της πορείας, αποκρούοντας την επίθεση, εξασφάλισε την ολοκλήρωση της μεγάλης διαδήλωσης χωρίς το σκηνικό των εκτεταμένων επεισοδίων που είχαν σκηνοθετηθεί. Τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα για τη στάση της περιφρούρησης ("Ελευθεροτυπία") σαν μοναδικό στόχο έχουν την υπόθαλψη της δράσης των "γνωστών αγνώστων" και την ενίσχυση της συσπείρωσης στη βάση του αντικομμουνισμού. Ηδη έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα (επιθέσεις σε μέλη της ΚΝΕ σε σχολές της Αθήνας).

Ενα όμως πρέπει να έχουν όλοι τους καθαρό: Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές! Ο αντικομμουνισμός τους είναι καταδικασμένος να πέσει στο κενό. Η νεολαία, βαδίζοντας στο δρόμο του αγώνα για ό,τι της ανήκει, για ό,τι η σημερινή αντιλαϊκή πολιτική τής στερεί, θα συναντιέται όλο και περισσότερο, όλο και πιο μαζικά με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, με την πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση του Μετώπου της σύγκρουσης, με την κυριαρχία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, που θα ανοίξει το δρόμο για το σοσιαλισμό.

Το Πολυτεχνείο ζει και θα νικήσει".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντικομμουνιστικά συνθήματα στην Ξάνθη (2009-11-19 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου (2004-11-14 00:00:00.0)
Επίκαιρο το μήνυμα της εξέγερσης (2002-11-19 00:00:00.0)
Το Πολυτεχνείο ζει και εμπνέει τους αγώνες (1998-11-14 00:00:00.0)
Επιχείρηση τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ (1997-11-25 00:00:00.0)
2"Τα συνθήματα του Νοέμβρη ζωντανεύουν στις διεκδικήσεις του σήμερα (1996-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ