Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Αλλο ένα φιάσκο

Αλλο ένα Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής - φιάσκο πραγματοποιήθηκε χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ηταν το 6ο κατά σειρά και το μόνο που άλλαξε ήταν το πρόσωπο του προέδρου, αφού στην καρέκλα αυτή κάθισε ο νέος υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης.

Τα προς συζήτηση θέματα ήταν το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και η δασική πολιτική. Ομιλητές ήταν οι ίδιοι περίπου"θαμώνες" των προηγούμενων ΣΑΠ, οι οποίοι είπαν για άλλη μια φορά τα ίδια"τροπάρια", άσχετα με τα προς συζήτηση θέματα. Ο υπουργός Γεωργίας επιχείρησε και χτες να δείξει ότι το "κλίμα" αλλάζει... χωρίς να προσθέσει τίποτα καινούριο. Στα πλαίσια της πολιτικής αποπροσανατολισμού των αγροτών είπε γενικώς ότι στο τέλος του Νοέμβρη θα επισκεφτεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στις αρχές του Δεκέμβρη τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Στο ίδιο μήκος κύματος οι δύο υφυπουργοί Ντ., Βρεττός και Παρ., Φουντάς στις εισηγήσεις τους επιβεβαίωσαν τη συνέχιση της καταστροφικής πολιτική στον αγροτικό τομέα και στα δάση. Ως "κομπάρσοι" εμφανίστηκαν για μια όλοι οι βουλευτές Τσιτουρίδης και Μπασιάκος της ΝΔ, Αργύρης του ΠΑΣΟΚ και Αποστόλου του ΣΥΝ, καθώς και οι πρόεδροι της ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Οι ομιλητές το έριξαν στην "αμπελοφιλοσοφία" για το Γ ΚΠΣ και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου. Μόνο, όμως, το ερώτημα που δεν απάντησαν είναι ποια ανάπτυξη θα γίνει στην ελληνική ύπαιθρο, αφού τα κονδύλια του Γ ΚΠΣ θα αναμένεται να είναι δραστικά μειωμένα και μέσω της "Ατζέντας 2000" επιχειρείται το μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Οσο για τα δάση έγινε μια γενική συζήτηση περί ανάγκης προστασίας τους, τη στιγμή που είναι δεδομένη η αντιδασική πολιτική της κυβέρνησης, που φέτος οδήγησε στην καταστροφή περισσότερο από 1.000.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι κατεξοχήν αρμόδιοι, δηλαδή οι δασικοί υπάλληλοι, πράγμα που κατάγγειλε χτες σε ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ