Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Συζητείται σήμερα η υπόθεση Τασόπουλου

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί σήμερα η υπόθεση του στελέχους του ΚΝΕ Πάτρας Αν. Τασόπουλου, που κατηγορήθηκε από αστυνομικούς της Πάτρας ότι πέταξε κεσεδάκι με γιαούρτι στους Μ. Παπαϊωάννου και Χ. Πρωτόπαππα,υπουργό και υφυπουργό Εργασίας αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ανεργία.

Ουσιαστικά, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου καλείται να δώσει απάντηση σ' ένα σοβαρό θέμα, αν δηλαδή μπορεί να διωχτεί αυτεπάγγελτα κάποιος πολίτης που θίγεται από την κυβερνητική πολιτική, επειδή αντέδρασε σ' αυτούς που φέρουν ευθύνες για την κατάσταση που έχει περιέλθει.

Το Πλημμελειοδικείο της Πάτρας αρχικά απάλλαξε τον κατηγορούμενο με το σκεπτικό ότι δε στοιχειοθετείται η "απρόκλητη έργω εξύβριση", γιατί δεν ήταν απρόκλητη η δράση του Α. Τασόπουλου και ο κατηγορούμενος μ' αυτό τον τρόπο αποδοκίμαζε την κυβερνητική πολιτική.

Ωστόσο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της πρωτόδικης απόφασης με το σκεπτικό ότι εσφαλμένα ερμηνεύτηκε το άρθρο 361Α. Το Στ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (Γ. Σταθέας, Α. Κατράκης και Ι. Κασσωτάκης) έκριναν κατά πλειοψηφία ότι έσφαλε το δικαστήριο της Πάτρας, ενώ η μειοψηφία δέχτηκε ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ορθά απάλλαξε τον δράστη. Στη συνέχεια η υπόθεση παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ