Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Συντονίζονται οι μαθητικοί αγώνες

Σε συντονισμένη δράση με τους αγώνες τους σπουδαστών, κατεβαίνουν οι μαθητές των σχολείων της Χαλκίδας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" και το νόμο 2525/97.

Μαθητές και σπουδαστές από το 2ο Λύκειο Κανήθου, 1ο, 2ο ΤΕΕ και 1ο, 2ο, 5ο Γυμνάσιο, που από χτες βρίσκονται υπό κατάληψη, πραγματοποίησαν χτες γενικές συνελεύσεις, με σκοπό το συντονισμό της δράσης τους. Από την Παρασκευή βρίσκεται υπό κατάληψη και το 1ο Λύκειο.

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας και άσκησης πιέσεων από ορισμένους καθηγητές και διευθυντές σχολείων, στους αγώνες τους οι μαθητές έχουν μαζί τους και τους συλλόγους γονέων που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Εν τω μεταξύ μεγάλη πορεία μαθητών από το 1ο Λύκειο Θήβας πραγματοποιήθηκε, χτες το πρωί, στο κέντρο της πόλης. Φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η πορεία των μαθητών κατευθύνθηκε μέσω της οδού Λοξής Φάλαγγας στο κτίριο όπου στεγάζεται η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εκεί οι μαθητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Μαθητές και σπουδαστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, ξεκινώντας με καταλήξεις στα σχολεία και τις σχολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ