Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μέτωπο εκπαιδευτικών - μαθητών - γονιών

"Η πολιτική του υπουργείου Παιδείας οδηγεί τους μαθητές έξω από τα σχολεία", τόνισαν χτες, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, γονείς, καθηγητές και εκπρόσωποι των μαθητών του Πειραιά. "Οι γονείς παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους. Περνούν σε επίθεση ενημέρωσης. Καλούμε τον κ. Αρσένη να έρθει στον Πειραιά για να πείσει για την πολιτική της κυβέρνησης", τόνισε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κούλα Κυριακοπούλου."Η ουσία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι να φτάνουν λιγότεροι μαθητές στα ΑΕΙ", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Θόδωρος Καϊράκης,ενώ οι εκπρόσωποι των μαθητών σημείωσαν ότι οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν είτε με μαζικές πορείες, είτε με καταλήψεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, η κατάσταση στα σχολεία της περιοχής είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Λόγω της έλλειψης καθηγητών σε πολλά σχολεία δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα φιλολογικά, μαθηματικά και φυσικά μαθήματα. Βιβλία δεν έχουν ακόμα δοθεί. Σε άλλα σχολεία πέφτουν τα ταβάνια. Οι τουαλέτες είναι ακατάλληλες ή και ανύπαρκτες. Τα ΤΕΕ είναι ακόμα στα χαρτιά. Δάσκαλοι καλούνται να διδάξουν αλλοδαπούς μαθητές χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα και συνεννοούνται με νοήματα. Οι μισθοί των καθηγητών είναι πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το 20% των μαθητών δε συνεχίζουν από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

"Το υπουργείο να αναθεωρήσει τη θέση του. Η μεταρρύθμιση αυτή δεν προχωρά. Υπάρχει αντίδραση πλήρως δικαιολογημένη", είπε ο Θ. Καϊράκης. "Θέλουμε να καλυφθούν τα κενά των καθηγητών. Είχαμε ήδη μια νίκη. Με τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής του Περάματος καλύφθηκαν τα κενά στα σχολεία της περιοχής. Η συμπαράσταση και συνεργασία των δημοτικών αρχών είναι σημαντική", επισήμανε η Κούλα Κυριακοπούλου.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση για τις απειλές του Γ. Αρσένη ότι θα διωχτεί όποιος εκπαιδευτικός δε συμμορφωθεί με τον νομό, απάντησε: "Προτιμώ να είμαι σπίτι μου ελεύθερος, παρά όργανο του κάθε πολιτικού στο σχολείο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ