Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΙΚΠΑ
Αβεβαιότητα για Ιδρυμα και εργαζόμενους

Με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια το ΠΙΚΠΑ Βούλας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα.

Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή, για τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα,ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας."Προβλήματα στη λειτουργία του ΠΙΚΠΑ Βούλας υπήρχαν πάντα, όμως, το τελευταίο διάστημα έντονη είναι η αβεβαιότητα των εργαζομένων για το μέλλον του Ιδρύματος, ενώ το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού έχει οξυνθεί περισσότερο", αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, για τα 40 παιδιά που μεταφέρθηκαν στη Βούλα από το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, χρειάζεται το διπλάσιο προσωπικό σε κάθε βάρδια, αφού σήμερα σε κάθε θάλαμο 20 παιδιών υπάρχουν δύο νοσηλεύτριες στην πρωινή και στην απογευματινή βάρδια και μία νοσηλεύτρια τη νύχτα. Στις άλλες μονάδες, από το μεσημέρι κι έπειτα υπάρχει μόνο μια νοσηλεύτρια σε κάθε θάλαμο με 22 παιδιά. Το απόγευμα και τη νύχτα δεν υπάρχει γιατρός και τραυματιοφορέας στο Ιδρυμα.

Επίσης, οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων (Κυριακές, νυχτερινά, αργίες) από 1.1.1998 και διαμαρτύρονται για την περικοπή των επιδομάτων τροφής και ανθυγιεινής εργασίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας ερωτά τον υπουργό Λ. Παπαδήμα αν θα ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο ΠΙΚΠΑ Βούλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ