Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση για τους νεφροπαθείς

"Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των νεφροπαθών;", ερωτά ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα,με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή την Επίκαιρη Ερώτηση, με αφορμή τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πρόσφατα οι νεφροπαθείς. Σήμερα, η Επιτροπή Αγώνα Νεφροπαθών διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, στις 11.30πμ.

Ο βουλευτής Απ. Τασούλας αναφέρει στην Επίκαιρη Ερώτηση τα αιτήματα των νεφροπαθών που έχουν ως εξής: Να χορηγηθεί στους νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση και μεταμόσχευση, επίδομα πρόνοιας, το οποίο κυμαίνεται από 30.000 - 127.000 δραχμές και καταβάλλεται σε ορισμένες κατηγορίες αναπήρων. Να τροποποιηθεί ο νόμος που υποχρεώνει τους ανάπηρους συνταξιούχους να παίρνουν μειωμένη κατώτερη σύνταξη 32.310 δραχμές και πλήρη 43.080 δραχμές. Να επεκταθεί στις παραπάνω κατηγορίες νεφροπαθών το δικαίωμα της πλήρους συνταξιοδότησης στα 15 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας. Να γίνει σωστή κατανομή, σε μονάδες τεχνητού νεφρού, των απόρων νεφροπαθών που περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και δεν τους παρέχεται κανονική νοσηλεία. Να ιδρυθούν νέες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στα Δημόσια Νοσοκομεία και να καλυφθούν άμεσα οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις Μονάδες που λειτουργούν σήμερα.

  • Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Επιτροπή Αγώνα Νεφροπαθών αναφέρει ότι η παραδοχή του υπουργού Λ. Παπαδήμα - στη συνάντηση που είχαν την περασμένη βδομάδα - ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια, αλλά χρειάζεται χρόνο για να ενημερωθεί, "δε δίνει λύση".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ