Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΧΑΛΒΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Με αγώνες και όχι με το συμβιβασμό

- Στις 25 Νοέμβρη πρόκειται να πραγματοποιηθεί παναττική συγκέντρωση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων στην πλατεία Κάνιγγος. Με δεδομένο ότι λίγες μέρες αργότερα συζητείται στη Βουλή ο προϋπολογισμός, έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία αυτή η κινητοποίηση;

- Δεκατέσσερις τοπικές και κλαδικές ομοσπονδίες του Νομού Αττικής καλούν τους ΕΒΕ σε μια παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 25 Νοέμβρη και ώρα 6 το απόγευμα. Επίσης, δημιούργησαν και μια πενταμελή παναττική επιτροπή, η οποία έχει αναλάβει την οργάνωση αυτής της συγκέντρωσης, που γίνεται στα πλαίσια των τρίμηνων κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι ΕΒΕ μέσω της ΓΣΕΒΕΕ, η απόφαση της οποίας κάνει λόγο για περιφερειακές και τοπικές κινητοποιήσεις πριν την πανελλαδική στις 2 Δεκέμβρη. Και βέβαια, έχει μεγάλη σημασία διότι πρέπει να διατρανώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε αντίθετοι σ' αυτόν τον προϋπολογισμό αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων και αφανισμού των μικρεμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών. Και οι μόνοι κερδισμένοι, όπως κάθε φορά, θα είναι το μεγάλο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο.

- Ποια είναι τα αιτήματα, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της κινητοποίησης;

- Ολα τα αιτήματα, που προβάλλουμε μέσα από τη διακήρυξή μας, θα έλεγα ότι είναι εξίσου σημαντικά, αλλά τα πιο "καυτά" και επίκαιρα είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ηδη ετοιμάζεται να κατατεθεί νομοσχέδιο περί ενοποίησης των Ταμείων, που κινείται στη λογική της ανταποδοτικότητας, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, με συνέπεια σε πολύ λίγο καιρό ή να καταρρεύσει ή οι συνάδελφοι θα πληρώνουν διπλάσια και τριπλάσια εισφορά. Οσον αφορά το φορολογικό, διεκδικούμε ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, με τρόπο τέτοιο που ο καθένας να πρέπει να πληρώνει με βάση τα πραγματικά εισοδήματά του, να υπάρχει αφορολόγητο όριο στα τέσσερα εκατομμύρια, κατάργηση των "αντικειμενικών" κριτηρίων και του 35%. Γιατί από τον προϋπολογισμό του 1999 τα κριτήρια θα έχουν αύξηση από 20% έως και 40%. Ενα άλλο αίτημα, εξίσου επίκαιρο, είναι ο διωγμός που υφίστανται οι βιοτέχνες και μικρέμποροι από το κέντρο της Αθήνας, του Ψυρρή, το Μοναστηράκι, τους γύρω δρόμους, καθώς και από άλλους δήμους, χωρίς καν να δίνουν ένα κίνητρο για μετεγκατάσταση, ούτε να φροντίζουν για τη δημιουργία βιοτεχνικών πάρκων ώστε να υποδεχτούν αυτούς τους ΕΒΕ.

- Τι μήνυμα θα στέλνατε στους συναδέλφους σας επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους ενόψει αυτής της κινητοποίησης και της πανελλαδικής, που έχει προγραμματιστεί από τη ΓΣΕΒΕΕ για τις 2 Δεκέμβρη;

- Οι συνάδελφοι θα πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά σε αυτές τις κινητοποιήσεις γιατί ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα έγινε έπειτα από αγώνες. Με τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό, που σκόπιμα καλλιεργούν κυβέρνηση και κάποιοι κύκλοι στο συνδικαλιστικό και πολιτικό χώρο, τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα, με συνέπεια, αν δεν αντιδράσουμε με μαζική συμμετοχή και στα δρώμενα των σωματείων μας, να κλείσουμε.

Μ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ