Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιος θα τα πάρει;

ΤΖΑΚ - ΠΟΤ έκανε πάλι το "τζόκερ" και τρελάθηκε το σύμπαν! Δε λέμε, καλά θα περάσει όποιος τα κερδίσει τα 4 δισεκατομμύρια, αλλά, όπως και να το κάνουμε, θα είναι ...ένας σε δέκα εκατομμύρια Ελληνες.

***

Με τους υπόλοιπους, τι θα γίνει δηλαδή; Το μόνο, που - σε τελευταία ανάλυση - βγαίνει απ' αυτές τις ιστορίες, είναι η συγκαλυμμένη αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων και, ταυτόχρονα, η διασπορά τζογαδόρικων αυταπατών.

***

ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,αν ο Χριστός ήταν ο πρώτος αναρχικός, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Χριστόδουλος είναι ...και ο πρώτος εθνικιστής! Εκτός, αν, τέλος πάντων, τραγούδια του είδους "θα πάρουμε την Πόλη και την Αγια Σοφιά" είναι απλώς μέρος της δημοτικής μας παράδοσης...

***

Γι' αυτά που επικροτούσε χτες (πάντα μπροστά στις κάμερες, που του έχουν γίνει, βεβαίως, απαραίτητες) σε γλέντι στη Χαλκιδική, λέμε. Η κατάστασή του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο κι όταν πιει κανένα ποτηράκι παραπάνω (όπως στο εν λόγω γλέντι) δε συγκρατείται κιόλας.

***

Το δυστύχημα είναι ότι έχουν "πάρει τα πάνω τους" μαζί του και οι διάφορες παραχριστιανικές οργανώσεις (γνωστού ύφους και προθέσεων) και απλώνουν τα πλοκάμια τους κυρίως στα σχολεία και στους νέους.

***

Μη θεωρείτε απίθανο να δούμε και άλλα, χειρότερα και ακραία, πράγματα στο άμεσο μέλλον. Αυτοί έχουν άσχημα σχέδια...

***

ΚΡΑΝΟΦΟΡΟΙ,ροπαλοφόροι και διάφορα άλλα είδη που τελειώνουν σε -φορος έκαναν και χτες την εμφάνισή τους και στη Νομική Σχολή, αλλά και στα γραφεία του ΚΚΕ με τις βομβιστικές επιθέσεις. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι με τέτοιες και άλλες παρόμοιες ενέργειες ξεσκεπάζονται ακόμη περισσότερο...

***

Σε λίγο, δεν πιστεύουμε να υπάρχει κανένας πια, που να μην ξέρει και τι ρόλο παίζουν και ποιους βολεύουν με τις πράξεις τους. Ας μην κουράζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ