Παρασκευή 20 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Επιτυχημένη εκδήλωση για τα 80χρονα του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 14.11.98 στις Βρυξέλλες τιμητική εκδήλωση, που οργάνωσε η ΝΕ του ΚΚΕ στο Βέλγιο, για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Γιάννης Θεωνάς αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή και την αγωνιστική προσφορά του ΚΚΕ. Παρά τις δυσκολίες, τόνισε, μέσα από τις γραμμές του βγήκαν και αναδείχτηκαν μεγάλοι αγωνιστές, πατριώτες κομμουνιστές, κάτι που μόνο το ΚΚΕ μπορούσε να επιτύχει. Είναι το Κόμμα που πάλεψε για λαϊκές κατακτήσεις, για συνδικαλιστικές ελευθερίες, για το 8ωρο, για την ψήφο της γυναίκας, ενώ πρωτοστάτησε και για την αντιμετώπιση των αγροτικών ζητημάτων, για εθνική ανεξαρτησία και τη λευτεριά του λαού μας.

Το ΚΚΕ είναι το παλαιότερο σε ιστορία ελληνικό κόμμα, αλλά και το νεότερο σε δράση στα ελληνικά και διεθνή δρώμενα, πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας της ΝΕ Παναγιώτης Κοσμίδης. Στη συνέχεια χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΚΚ Βελγίου Σ. Μποβουά, που υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των Βέλγων εργαζομένων και των μεταναστών στο Βέλγιο. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη προώθησης παραπέρα της συνεργασίας των αδελφών κομμουνιστικών κομμάτων σ' όλο τον κόσμο, κάτι που είναι ζητούμενο σήμερα ενάντια στον αχαλίνωτο καπιταλισμό, όπως είπε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου κ. Σαλτουρίδου, η οποία ευχαρίστησε για την πρόσκληση, όπως και για τη συνεχή παρουσία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο πλευρό των μεταναστών και των φορέων που τους αντιπροσωπεύουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚ Πορτογαλίας και της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι άλλων πολιτικών παρατάξεων, του ομογενειακού Τύπου, καθώς και των μαζικών φορέων των Ελλήνων μεταναστών.

Η εκδήλωση, στην οποία στην πλειοψηφία συμμετείχαν νέοι μετανάστες, περιλάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν το χορευτικό συγκρότημα "ΚΑΛΙΤΣΑ" από την Αμβέρσα και η μικρή ορχήστρα "ΡΩΜΙΟΙ" που κράτησαν το κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ