Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ντύθηκε στ' άσπρα

Δεκάδες χωριά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας αποκλείστηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή, ενώ πολλά ήταν τα σχολεία που δε λειτούργησαν.

Στο Νομό Κοζάνης έχουν αποκλειστεί συνολικά τριάντα χωριά της επαρχίας Βοϊου που βρίσκεται στα ορεινά, ενώ στο κέντρο της πόλης το ύψος του χιονιού έφτασε τα 20 εκατοστά. Η κίνηση σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο διεξάγεται με δυσχέρεια ακόμη και με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τριάντα ένα είναι τα αποκλεισμένα χωριά του Νομού Γρεβενών με το χιόνι να φτάνει στα 15 εκατοστά μέσα στην πόλη, ενώ η κίνηση διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, χωρίς όμως, τουλάχιστον μέχρι χτες το βράδυ, να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Δεκαπέντε χωριά στα ορεινά του Νομού Καστοριάς έχουν αποκλειστεί από χτες το πρωί με το ύψος του χιονιού να φτάνει το μισό μέτρο. Οι οδηγοί πρέπει να συμπεριλάβουν απαραίτητα στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου τους αλυσίδες και στο Νομό Πιερίας. Ιδιαίτερα όσοι επιθυμούν να κινηθούν στα ορεινά του Νομού, αλλά και από το 22ο έως το 40ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κατερίνης - Ελασσόνας.

Προσεκτικοί πρέπει να είναι και οι οδηγοί που σκοπεύουν να κινηθούν στους επαρχιακούς δρόμους των Νομών Δράμας και Σερρών.

Στην Πτολεμαϊδα

Τεράστιο πρόβλημα με την τηλεθέρμανση αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πτολεμαϊδας, που από το πρωί της Πέμπτης δεν έχουν θέρμανση, λόγω βλάβης της μονάδας 3 του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας. Σύμφωνα με τους τεχνικούς της μονάδας, η βλάβη του δικτύου, που είναι και το μοναδικό που τροφοδοτεί την πόλη με θέρμανση, εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ υπολόγισαν ότι θα την επιδιόρθωναν αργά χτες το απόγευμα. Αν όλα πήγαιναν καλά, σύμφωνα πάντα με τους τεχνικούς, η επανατροφοδότηση των δικτύων θα ξεκινούσε σήμερα το πρωί. Ο χρόνος, δε, που χρειάζεται για να φτάσει η θέρμανση σε όλα τα σπίτια του δήμου είναι 2 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ