Κυριακή 22 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Στη Νέα Φιλαδέλφεια τα σπουδαία

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον αξιόμαχο Ιωνικό

Η δεύτερη... δόση της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Εθνικής διεξάγεται σήμερα με 7 αγώνες που παρουσιάζουν ο καθένας ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις σημερινές "κόντρες" των μονομάχων της μεγάλης κατηγορίας.

Με Καραγκιοζόπουλο στον πάγκο η ΑΕΚ

Με τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο στον πάγκο της (ο Ιορντανέσκου συνεχίζει μέχρι νεοτέρας στην Εθνική) η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό (5μμ ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) στο Νίκος Γκούμας. Ο νεαρός τεχνικός δήλωσε: "Πρέπει να προσέξουμε τον αντίπαλο, που δείχνει δυνατός φέτος. Από εμάς εξαρτάται η νίκη". Στον αγωνιστικό τομέα ο Πάρης Ζουμπούλης είναι έτοιμος, ο Ανδρέας Ζήκος θα μείνει εκτός για προληπτικούς λόγους, ενώ ο Ντανιέλ Μπατίστα από αύριο μπαίνει σε φουλ ρυθμούς.

Στο στρατόπεδο του Ιωνικού αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πάολο Αντριόλι που έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν χαρακτήρισε το ματς, "δύσκολο όμως εμείς έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για το καλύτερο". Φαβορί ο ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη

Στο ουδέτερο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ο τυπικά γηπεδούχος Απόλλωνας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Και για τις δυο ομάδες η νίκη είναι μονόδρομος, αφού ο μεν Απόλλωνας θέλει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ο δε "δικέφαλος" να αναρριχηθεί ακόμη περισσότερο στον πίνακα.

Ο τεχνικός της "ελαφράς ταξιαρχίας" Ντράγκαν Κοκότοβιτς που είναι υπ' ατμόν τονίζει: "Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος, όμως εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

Τα άλλα ματς

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ θα φιλοξενήσει τον Πανηλειακό (2.30μμ). Η ομάδα της Κρήτης βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και ο Εγκε Γκέραρντ δηλώνει: "Στην έδρα μας δεν πρέπει να πετάμε βαθμούς. Είμαστε σε καλή κατάσταση και αισιοδοξώ ότι θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς". Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός του Πύργου, Γιάννης Κυράστας, υπογραμμίζει: "Αν αγωνιστούμε σοβαρά και πειθαρχημέναέχουμε τις δυνατότητες για κάτι καλό. Ο ΟΦΗ δεν είναι το ίδιο δυνατός με άλλες χρονιές, αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα".

Ο Εθνικός τελευταίος στη βαθμολογία δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο για απώλεια βαθμών απέναντι στον Πανιώνιο. Ο Λύσανδρος Γεωργαμλής είπε: "Χρειαζόμαστε μια νίκη και νομίζω ότι ήρθε η ώρα. Σεβόμαστε τον Πανιώνιο, όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον φοβηθούμε". Ασφαλώς διαφορετική γνώμη έχει ο προπονητής των "κυανέρυθρων" Ρόνι Γουίλαν: "Είμαστε καλύτεροι και πιστεύω ότι αν παίξουμε όπως μπορούμε, θα φύγουμε με τους τρεις βαθμούς από το Καραϊσκάκη. Ο Πανιώνιος σε κάθε παιχνίδι επιδιώκει τη νίκη ανεξάρτητα ποιος είναι ο αντίπαλος".

Παραδοσιακό ντέρμπι θα έχουμε στην Καβάλα, όπου ο τοπικός ΑΟΚ θα κοντραριστεί με την Ξάνθη. Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Νίκος Γκουλής, επισημάνει: "Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς, αφού η Ξάνθη είναι σε σπουδαία φόρμα. Εμείς πρέπει να παίξουμε έξυπνα και μεθοδικά για να φτάσουμε στη νίκη". Ο έτερος κόουτς της Σκόντα, Γιάννης Μαντζουράκης, δήλωσε: "Η Καβάλα είναι πολύ ισχυρή μέσα στην έδρα της. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα όμορφο ματς και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος. Εμείς θα παίξουμε χωρίς άγχος".

Στη Βέροια η "βασίλισσα" θα υποδεχτεί την Προοδευτική. Και οι δυο ομάδες "καίγονται" για βαθμούς, κάτι που τόνισαν και οι δυο τεχνικοί. Ο Γιώργος Χαντζάρας από την πλευρά του δήλωσε: "Θέλουμε βαθμούς για να ξεφύγουμε από την προτελευταία θέση του πίνακα. Μονόδρομος η νίκη". Ενώ ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος: "Σε κάθε ματς κυνηγάμε τη νίκη. Βρισκόμαστε χαμηλά στη βαθμολογία και μια ενδεχόμενη νίκη θα μας τονώσει το ηθικό".

Τέλος, στην Ελευσίνα η ομώνυμη ομάδα θα αγωνιστεί με τον Εθνικό Αστέρα, σε ένα αττικό ντέρμπι. Ο Μπάμπης Τεννές είπε: "Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ο Αστέρας, αφού θα παίξει δίχως άγχος. Πιστεύω όμως τελικά να είμαστε οι νικητές". Στην άλλη όχθη ο Σπύρος Λιβαθηνός, αναφερόμενος στο ματς του Θριάσιου Πεδίου, τόνισε: "Η Ελευσίνα έχει γερή έδρα και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα ενενήντα λεπτά, ώστε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

Οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ