Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ
"Κοσμογονία" έργων βλέπει ο Κ. Λαλιώτης

Ορ. Κολοζώφ: Οταν ψιχαλίζει στην Αττική, πνίγεται η Αθήνα

Λίγες μόνο μέρες μετά τις καταστροφές που για μία ακόμα φορά προκάλεσε η βροχή στην Αττική και ανέδειξε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ εμφανίστηκε χτες στη Βουλή και ούτε λίγο - ούτε πολύ είπε ότι γίνεται μία κοσμογονία αντιπλημμυρικών έργων.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και επικαλούμενος σχετική έρευνα της ΕΥΔΑΠ είπε ότι υπάρχει έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική και ότι με τους σημερινούς ρυθμούς θα χρειαστούν 35 ολόκληρα χρόνια για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ο Κ. Λαλιώτης στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια γίνεται ό,τι "δεν έγινε τα τελευταία 50 χρόνια". Είπε ότι, σύμφωνα με τις μελέτες, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής χρειάζονται 350 δισ. δρχ. και από το 1994 έχουν διασφαλιστεί 208 δισ. δρχ που αντιστοιχούν σε 216 αντιπλημμυρικά έργα, δηλαδή το 70% των απαιτούμενων έργων. Επίσης είπε ότι δίνονται κάθε χρόνο 50 δισ. δρχ., ενώ παραδέχτηκε πως ειδικά στην Ανατολική Αττική υπάρχει καθυστέρηση στην εκτέλεση των έργων.

"Οταν ψιχαλίζει στην Αττική, πνίγεται η Αθήνα", είπε στην τοποθέτησή του ο Ορ. Κολοζώφ, υπογραμμίζοντας ότι άσχετα με τα όσα ισχυρίζεται ο υπουργός, τα αποτελέσματα κάθε νεροποντής είναι αυτά που είδαμε τις προηγούμενες μέρες στην Αττική. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι ειδικά στην Ανατολική Αττική δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα και είπε ότι το υπουργείο δεν πήρε κανένα έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Οσον αφορά τα όσα λέγονται ότι τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα ελλείψεων δεκαετιών, υπενθύμισε στον Κ. Λαλιώτη πως τις μισές από αυτές κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας περάτωσης των έργων, κάτι όμως που δεν έκανε ο υπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ