Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναντικατάστατα εφόδια

Η πρόσφατη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, που με επιτυχία έδωσαν το Κόμμα και η ΚΝΕ, έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο από την άποψη του αποτελέσματος σε ψήφους και ποσοστά, αλλά και από το ποιοτικό και ποσοτικό άνοιγμα που επιτεύχθηκε και, κυρίως, από τη συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς και τη συνέχεια αυτής της δράσης. Αναμφισβήτητα, η δουλιά αυτή αποτελεί παρακαταθήκη, τόσο για τα καθημερινά μέτωπα πάλης, όσο και για την επερχόμενη μεγάλη πολιτική μάχη των ευρωεκλογών του Ιούνη του '99. Τα θετικά αποτελέσματα της αναμέτρησης αυτής και τα συμπεράσματα που βγαίνουν απασχόλησαν το προηγούμενο διάστημα όλα τα μέλη του Κόμματος, σε όλη τη χώρα.

Μετά τις συζητήσεις και εκτιμήσεις των οργανώσεων, η ΚΕ του Κόμματος κατέληξε στην τελική αποτίμηση αυτής της μάχης. Την ερχόμενη Κυριακή, δίνει στη δημοσιότητα την απόφασή της με τις τελικές εκτιμήσεις. Το ντοκουμέντο αυτό, που είναι προϊόν της συλλογικής δουλιάς και του προβληματισμού όλου του Κόμματος, είναι "όπλο" στα χέρια του κάθε κομμουνιστή, για να απευθυνθεί στους ανθρώπους της βιοπάλης και του αγώνα, σ' αυτούς που στάθηκαν δίπλα στο Κόμμα, αλλά και σε εργαζόμενους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πολιτική των κομμάτων διαχείρισης του συστήματος. Σ' όλον αυτόν τον κόσμο, πρέπει να φτάσει η φωνή του Κόμματος, να ανοιχτούμε πλατιά, με τον τρόπο που οι κομμουνιστές ξέρουν να κάνουν, χωρίς όρια, μέσα στο λαό, στοχεύοντας στη συμμετοχή του στην κοινή δράση, στην παλλαϊκή συστράτευση εργατοϋπαλλήλων, αγροτών, μικρομεσαίων επαγγελματιών και νεολαίας, ενάντια στο αντιδραστικό μπλοκ εξουσίας, που στηρίζεται και στηρίζει τα συμφέροντα των πολυεθνικών του κεφαλαίου και των ευρωατλαντικών "προστατών", του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Με το άνοιγμα στο λαό επιδιώκουμε, ώστε η ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο να μετατραπεί σε πολιτική αναμέτρηση με την κυρίαρχη πολιτική και τους εκφραστές της, να χτυπηθεί η λογική του μονόδρομου της ΟΝΕ και να δυναμώνει η προοπτική του λαϊκού μετώπου πάλης. Να ισχυροποιηθεί η πολιτική δράση των κομμουνιστών σε όλα τα επίπεδα. Είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση που γίνεται, αφότου η ΟΝΕ, ως στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου στη χώρα μας, ως "εθνικός στόχος" και "μονόδρομος" υπηρετείται από την πολιτική των αναδιαρθρώσεων σε βάρος του λαού. Αυτή η μάχη και η έκβασή της, αντίθετα με τα κυβερνητικά λεγόμενα για δήθεν "χαλαρή ψήφο", θα επιδράσει αποφασιστικά στις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις. Με δεδομένο και το γεγονός ότι σε όλη την Ευρώπη γίνεται όλο και πιο καθαρή η αντίδραση των λαών στις συγκεκριμένες οικονομικοκοινωνικές πολιτικές, που γκρεμίζουν κατακτήσεις και δικαιώματα, διευρύνουν το χάσμα του πλούτου και της φτώχειας, δίνεται η δυνατότητα στους κομμουνιστές να προβάλουν και να κατακτήσουν νέες θέσεις για την οικοδόμηση του Μετώπου ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Αναντικατάστατα εφόδια στη δουλιά των οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, των μελών και στελεχών, αλλά και των οπαδών και φίλων, είναι τα ντοκουμέντα, που θα δώσει στη δημοσιότητα η ΚΕ, για την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ, την ΑΤΖΕΝΤΑ 2000 και άλλα εκλαϊκευτικά φυλλάδια με τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην ΕΕ. Η μελέτη και αξιοποίησή τους σ' αυτές τις ειδικές συνθήκες, με αίσθημα ευθύνης, αποτελούν για τους κομμουνιστές την καλύτερη προετοιμασία γι' αυτήν τη μάχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ