Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ροζ τηλέφωνα" και κυβερνητικές ευθύνες

Κατατέθηκε σχετική Ερώτηση από το ΚΚΕ

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κατάπτυστου φαινομένου της προβολής "ροζ τηλεφώνων" από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτίνα του Κόμματος Μαρία Μπόσκου για τους υπουργούς Τύπου - ΜΜΕ και Δικαιοσύνης. Στη σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Ενα από τα συμπτώματα της κοινωνικής και ηθικής κρίσης της κοινωνίας μας, είναι και η προβολή της ανοιχτής και συγκαλυμμένης πορνείας από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ορισμένες εφημερίδες, έντυπα, καθώς και τηλεοπτικά κανάλια καταχωρώντας "ροζ αγγελίες" και προβάλλοντας "ροζ τηλέφωνα", εθίζουν την κοινή γνώμη και "σπρώχνουν" ιδίως τη νεολαία σε διεφθαρμένα πρότυπα και απαράδεκτες αντιλήψεις, αποφέροντας δεκάδες δισ. κέρδη στους ιδιοκτήτες τους.

Αυτή η κατάσταση θα 'πρεπε να έχει ήδη αντιμετωπιστεί αποφασιστικά από την κυβέρνηση εδώ και καιρό. Φαίνεται, όμως, ότι οι κυβερνώντες δε θέλουν να "τα χαλάσουν" με τους επώνυμους μεγαλοεκδότες και καναλάρχες, στερώντας τους τα κέρδη από την "ενάρετη" αυτή δραστηριότητά τους.

Πρόσφατα, μάλιστα, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε, επιτέλους, ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων εντύπων που δημοσιεύουν "ροζ αγγελίες", ο Αρειος Πάγος, με ένα περίεργο σκεπτικό έκρινε ότι δεν υπάρχει αδίκημα, για καταχώριση τέτοιων αγγελιών στα "ΝΕΑ" και αθώωσε το διευθυντή της εφημερίδας του Χρ. Λαμπράκη.

Μ' αυτήν την απόφαση νομιμοποιούνται οι "ροζ αγγελίες", η προβολή "ροζ τηλεφώνων" και κάθε παρόμοια δραστηριότητα. Γι' αυτήν την εξέλιξη είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης που αρνείται, μέχρι σήμερα, να πάρει οποιοδήποτε μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ερωτώνται οι υπουργοί αν σκοπεύει επιτέλους η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα (ακόμα και νομοθετικά) για να σταματήσουν αυτές οι κατάπτυστες δραστηριότητες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ