Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβέρνηση και δήμαρχοι φορομπήχτες

"Εμείς την Αυτοδιοίκηση τη θέλουμε υπεύθυνη, τη θέλουμε να ασκεί εξουσία. Και όταν λέμε να ασκεί εξουσία, δεν εννοούμε να είναι κρατικοδίαιτη ή να της δίνει το κράτος χρήματα για να ασκεί αρμοδιότητες. Δεν είναι Αυτοδιοίκηση αυτό. Αυτοδιοίκηση δε νοείται αν δεν έχει τη δική της οικονομική αυτοτέλεια, πόρους που η ίδια να τους προσπορίζεται. Σε ένα βαθμό το έχουμε πετύχει αυτό σήμερα, όχι σε απόλυτο όμως βαθμό"!

Το παραπάνω απόσπασμα από την ομιλία του τότε υφυπουργού Εσωτερικών Λ. Παπαδήμα στη Βουλή, λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, είναι χαρακτηριστικό για την αντίληψη και την πολιτική της κυβέρνησης στην ΤΑ. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Σημίτη θέλει τους δήμους φορομπήχτες, προκειμένου αφ' ενός αυτή να απαλλαγεί από τη συνταγματική υποχρέωση να τους ενισχύει με πόρους, και από την άλλη να τους χρησιμοποιεί σαν το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής της. Και όχι μόνο για να στηρίζει την πολιτική μονόπλευρης λιτότητας, αλλά και την αντιδραστική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τόσα άλλα.

Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής της και όλα τ' άλλα - μαζί με όσα είπε προχτές ο Κ. Σημίτης, στη συνάντησή με τον Δ. Αβραμόπουλο - είναι φούμαρα και κοροϊδία. Κι όπως το 'χαμε σημειώσει και πάλι, σε τούτη τη στήλη, ο δήμαρχος Αθηναίων κάθε άλλο παρά διαφωνεί - και, πολύ περισσότερο, έχει την πρόθεση να αντισταθεί - σ' αυτή την πολιτική. Απόδειξη, ότι πολύ γρήγορα ξέχασε όσα έλεγε πριν λίγες μέρες, για κάποια χρωστούμενα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ