Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Στο μεγάλο κεφάλαιο το "φιλέτο" του ΟΣΕ

Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των σιδηροδρομικών, που κλιμακώνουν την επόμενη βδομάδα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, εξέφρασε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος συναντήθηκε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Ο Σπύρος Χαλβατζής σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο συρρικνώνεται το δίκτυο του ΟΣΕ και το "φιλέτο" του, παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ κάλεσε τους σιδηροδρομικούς να συντονίσουν τους αγώνες τους, με τους αγώνες των άλλων εργαζομένων σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης.

Μετά τη συνάντηση ο Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε:

"Και στον ΟΣΕ, όπως συμβαίνει και στους άλλους χώρους της κοινής ωφέλειας και γενικότερα, η κυβερνητική πολιτική της ΟΝΕ προωθείται ραγδαία. Στο όνομα της σύγκλισης των οικονομιών, επιδιώκεται να προωθηθούν όλες οι αντεργατικές και αντιλαϊκές ρυθμίσεις.

Με το νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή, ουσιαστικά κατακερματίζεται ο ΟΣΕ, συρρικνώνεται, περιορίζεται το δίκτυό του. Από 2.500 χιλιόμετρα που είναι σε όλη τη χώρα, ουσιαστικά θα μείνουν 1.000 χιλιόμετρα και με τη δημιουργία θυγατρικών εταιριών όλο το "φιλέτο", όλες εκείνες οι δραστηριότητες, οι εργασίες, οι υπηρεσίες οι οποίες έχουν κέρδη, παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΚΚΕ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε πρόσφορο τρόπο τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν η Ομοσπονδία των εργαζομένων και όλοι οι εργαζόμενοι. Θεωρούμε, ότι η πολιτική αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στον ΟΣΕ, είναι μια αντιλαϊκή πολιτική γιατί δεν προωθεί, δεν αναπτύσσει, δεν εκσυγχρονίζει τον ΟΣΕ, αλλά προωθεί το ιδιωτικό αυτοκίνητο, προωθεί τα συμφέροντα των εταιριών πετρελαίου, ανταλλακτικών και αυτοκινήτου. Θεωρούμε, ότι ο σιδηρόδρομος είναι ένα μέσο που εξασφαλίζει όχι μόνο άνεση και περιβαλλοντική προστασία, αλλά μπορεί αναπτυσσόμενος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του λαού αλλά και τη διακίνηση εμπορευμάτων με πολύ χαμηλό κόστος και χωρίς άλλες αρνητικές συνέπειες που έχει η ανάπτυξη της κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Τονίσαμε στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι ο αγώνας τους, πρέπει να συντονιστεί με τους αγώνες των άλλων εργαζομένων σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης ενάντια σ' αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει".

Νέο απεργιακό πρόγραμμα

Ανακοινώνοντας το νέο απεργιακό πρόγραμμα της επόμενης βδομάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) καλεί για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να σεβαστεί την ιστορία του τρένου και ν' αποσύρει το νομοσχέδιο "λαιμητόμο". Ν' ακούσει τις προτάσεις των εργαζομένων και των μαζικών φορέων που απαιτούν: Εκσυγχρονισμό ολόκληρου του δικτύου, ανάπτυξη νέων και επαναλειτουργία εγκαταλελειμμένων γραμμών, ανανέωση - εκσυγχρονισμό του τροχαίου υλικού και ενίσχυση του δημόσιου - κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδίας, οι σιδηροδρομικοί θα πραγματοποιήσουν 3 τρίωρες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα και την Τρίτη, από μία σε κάθε βάρδια (3 - 6 π.μ. 12 - 3 μ.μ. και 8 - 11 μ.μ. ). Θ' ακολουθήσουν εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ