Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ
Μέτωπο ενάντια στις διώξεις και τον αντικομμουνισμό

Τον αντικομμουνιστικό αυταρχισμό και τις διώξεις μελών του ΚΚΕ που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα,καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, με αφορμή την κλήση σε κατάθεση του κομμουνιστή υποψήφιου δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Γιάνναρου, για την ανάρτηση πανό και επικόλληση αφισών στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η ΝΕ τονίζει πως αυτές οι ενέργειες δεν τρομάζουν τους κομμουνιστές και καλεί όλους τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις φασιστικού χαρακτήρα ενέργειες. Στην ανακοίνωση της ΝΕ Ηλείας τονίζεται:

"Καταγγέλλουμε το νέο κρούσμα αντικομμουνισμού και περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, που εκφράστηκε με την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στο νομό μας. Συγκεκριμένα: Το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, με παραγγελία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας από την 1/9/98 καλεί τον κομμουνιστή υποψήφιο δήμαρχο Πύργου σύντροφο Πάνο Γιάνναρο να εξεταστεί ως μάρτυρας σε προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο την ανάρτηση αεροπανό και την επικόλληση αφισών στη διάρκεια των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, παρά το γεγονός ότι το άρθρο 14 του Συντάγματος προστατεύει την ελευθερία έκφρασης ιδεών. Η παραγγελία διατυπώθηκε πριν ακόμα αρχίσει η προεκλογική περίοδος.

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό ότι αυτή η ενέργεια είναι ενταγμένη στην προσπάθεια τρομοκράτησης και περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, για να επιβάλλει το γνωστό φασιστικής έμπνευσης κώδικα "δεοντολογίας" την προεκλογική περίοδο. Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες να καλέσουν τον κομμουνιστή υποψήφιο σε προανάκριση. Κάνουμε γνωστό ότι ο κομμουνιστής υποψήφιος σ. Γιάνναρος δεν πρόκειται να παραστεί σε αυτές τις κλητεύσεις του κρατικού μηχανισμού. Οι κομμουνιστές δεν πρόκειται να υποκύψουν στο κλίμα βίας, τρομοκρατίας και αντικομμουνισμού που προωθεί η κυβέρνηση με τον κρατικό μηχανισμό της. Οι κομμουνιστές είμαστε παιδιά ενός ηρωικού Κόμματος 80 χρόνων, που ποτέ δε λύγισε στα όποια αντιδημοκρατικά μέτρα. Είμαστε παιδιά ηρωικών μορφών, όπως του συντρόφου Νίκου Μπελογιάννη και χιλιάδων άλλων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών. Καλούμε το λαό της Ηλείας, το μαζικό λαϊκό κίνημα να καταδικάσει αυτή την ενέργεια, να δυναμώσει τους διεκδικητικούς του αγώνες. Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας, να ορθώσουμε ένα αρραγές αγωνιστικό μέτωπο να μην περάσουν οι διώξεις εναντίον του κομμουνιστή υποψήφιου, να μην περάσουν τα αγροτοδικεία που στήνονται στο νομό μας, να μην περάσουν οι διώξεις ενάντια στους αγωνιζόμενους καθηγητές. Να μην περάσει κανένα μέτρο περιορισμού των εργατικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας που, με αγώνες και θυσίες, έχουμε κατακτήσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ