Πέμπτη 26 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σαν σήμερα, πριν από 21 μήνες, στις 26 Φλεβάρη 1997 άφησε την τελευταία της πνοή στο δωμάτιο 511 του Νοσοκομείου του ΕΕΣ της Αθήνας, η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ,εθελόντρια αδελφή του ΕΕΣ. Υπήρξε άψογη σε όλα της ως θυγατέρα, αδελφή, νύφη και σύζυγος. Συνεπής αγωνίστρια, για τα δίκαια των εργαζόμενων στον ΕΕΣ και στο χώρο γενικότερα της Υγείας. Υπερασπιζόταν με πάθος τις αρχές του ΚΚΕ.Υπήρξε ασυμβίβαστη στον αγώνα για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, τη δημοκρατία, το σοσιαλισμό.

Στη μνήμη της, ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα Νίκανδρος Κεπέσης προσφέρει 5.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ.

* * *

Στις 22 Νοέμβρη 1998, έφυγε για πάντα από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΟΥΛΙΔΗΣ,μέλος της ΚΟΒ Ταμπουρίων και του ΔΣ της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

Ως αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, έδωσε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του στα βουνά της Μακεδονίας, πολεμώντας για τη λευτεριά της πατρίδας. Γεννήθηκε το 1920. Καταγόταν από τη Ρωσία. Ηρθε στην Ελλάδα, αμέσως εντάχθηκε στο αριστερό προοδευτικό κίνημα και αγωνίστηκε για το σοσιαλισμό.Στη μνήμη του και για τα 80χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η κόρη του Αναστασία Μητρόγλου

* * *

Στη μνήμη των αδελφών του ΚΩΣΤΑ και ΝΙΚΗΣ, ο Συριόπουλος πρόσφερε στην ΚΝΕ 20.000 δρχ.

* * *

Η Μαρία Παπαγιάννη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ταμπουρίων, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη του συζύγου της ΛΑΖΑΡΟΥ,της ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΚΕΠΕΣΗ,του ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΛΕ,του ΚΩΣΤΑ ΒΑΣΑΛΟΥ,του ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ και του ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ.

* * *

Ο Δημήτρης Στάμος πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δρυμώνας Αλμυρού, 12.000 δρχ. στη μνήμη των παρακάτω συγχωριανών του, μαχητών του ΔΣΕ, που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ανεξαρτησία της πατρίδας, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό: ΟΥΡΑΝΙΑΣ Ιωάν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ,ΒΑΪΟΥΛΑΣ Αντ. ΜΑΚΡΗ,ΚΩΣΤΑ και ΒΑΣΙΛΗ Θεοφ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ,ΑΧΙΛΛΕΑ Κωνσ. ΓΚΑΜΑΛΕΤΣΟΥ,ΧΡ. Παν. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Σπύρου ΖΙΩΓΑ,ΣΠΥΡΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κωνστ. ΖΙΩΓΑ,ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κ. ΚΟΛΩΝΗ,ΔΗΜ. Νικ. ΜΑΚΡΗ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κωνστ. ΠΑΝΤΑΖΗ,ΘΕΟΔ. Αλεξ. ΠΛΑΣΤΑΡΑ,ΑΘΑΝ. Λάζαρου ΤΑΚΤΙΚΟΥ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ιωάν. ΤΣΙΛΟΧΡΗΣΤΟΥ,ΑΘΑΝ. Χρήστ. ΤΣΙΟΚΑΡΑ,ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΧΡΗΣ. Κωνστ. ΣΑΜΑΡΑ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γ. ΠΑΝΤΑΖΗ,και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ