Σάββατο 28 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΝΟ
Μακριά από τα προβλήματα

Συγκαλείται την Τρίτη, σε καλπονοθευτική βάση

Μακριά από τα οξυμένα προβλήματα και τις ανάγκες των ναυτεργατών και με νοθευμένους συσχετισμούς δύναμης συγκαλείται την ερχόμενη Τρίτη 1η Δεκέμβρη το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.Πρόκειται για ένα ακόμα όργανο - "έκτρωμα" της Ομοσπονδίας, που επαναφέρει επιτακτικά την ανάγκη του εκδημοκρατισμού του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με την επέκταση του νόμου 1264/82 σε όλα τα ναυτεργατικά σωματεία και τη ριζική αλλαγή του αντιδημοκρατικού και αναχρονιστικού καταστατικού της Ομοσπονδίας. Αρκεί να σημειωθεί ότι οι αντιπρόσωποι που συμμετέχουν στο Γενικό Συμβούλιο άλλοι είναι εκλεγμένοι με το σύστημα της απλής αναλογικής και άλλοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα!

Η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση,σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι το Γενικό Συμβούλιο, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ - που αποτελούν και τη νόθα πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ - οργανώνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του αντιδημοκρατικού καταστατικού της Ομοσπονδίας. "Οι εργατοπατέρες - τονίζει - της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ και τα αφεντικά τους φοβούνται τον εκδημοκρατισμό σαν "ο διάολος το λιβάνι"".

Η παράταξη επισημαίνει: "Οι δυνάμεις της υποταγής και του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και λειτουργούν σαν απολογητές των εφοπλιστικών επιλογών, δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τους ναυτεργάτες και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει ριζικά".

Οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις της ΝΣΚ γίνεται σαφές στην ανακοίνωση ότι θα δώσουν και αυτή τη μάχη με αποφασιστικότητα. Θα εκπροσωπήσουν τους ναυτεργάτες αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους, καταδικάζοντας τον ψευτο-μονόδρομο της ΟΝΕ, την πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας, την αντιναυτεργατική πολιτική που πετάει τους ναυτεργάτες έξω από τα καράβια, για να αυξήσει τα υπερκέρδη του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Θα υπερασπιστούν το δικαίωμα της δουλιάς των ναυτεργατών και τη διατήρηση του καμποτάζ.

Οι ναυτεργάτες καλούνται από τη ΝΣΚ να κάνουν δική τους υπόθεση τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, ενισχύοντας τις αγωνιστικές, ταξικές δυνάμεις. Καλούνται να εντείνουν τις πιέσεις τους και να επιβάλλουν τη συμμετοχή της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία στις 15 Δεκέμβρη και την Τρίτη το απόγευμα να δώσουν μαζικό "παρών" στο συλλαλητήριο της συντονιστικής επιτροπής σωματείων του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ