Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
"Δε θα πάψουμε να αντιστεκόμαστε... "

Εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η ΕΕΔΔΑ και η Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα, 21 χρόνια μετά τη θέσπιση της Ημέρας Αλληλεγγύης από τον ΟΗΕ

"Δε θα πάψουμε να αντιστεκόμαστε αν δεν απελευθερωθεί και το τελευταίο εκατοστό παλαιστινιακής γης", τόνισε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Αμπντάλα Αμπντάλα,κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα και η ΕΕΔΔΑ με την ευκαιρία της 29ης Νοέμβρη, Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό που καθιέρωσε ο ΟΗΕ το 1977.

Ο κ. Αμπντάλα αναφέρθηκε στην πρόσφατη ισραηλινο - παλαιστινιακή "συμφωνία" που υπογράφτηκε στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, καθιστώντας σαφές ότι για τους Παλαιστινίους είναι ξεκάθαρο ότι η ενεργός παρέμβαση των ΗΠΑ και ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών δεν είναι αποτέλεσμα όψιμης συνειδητοποίησης των ευθυνών τους για το δράμα του παλαιστινιακού λαού, αλλά είναι απλώς έκφραση της αγωνίας τους για διασφάλιση των μεγάλων συμφερόντων, που έχουν στην περιοχή, τα οποία απειλούνταν από την ισραηλινή τακτική. Εντούτοις, ο Παλαιστίνιος πρέσβης συμπλήρωσε ότι για να επικρατήσει συνολική ειρήνη στην περιοχή θα πρέπει να διαδραματίσουν ενεργότερο ρόλο η ΕΕ και η Ρωσία, να μείνει πιστό στις δεσμεύσεις του το Ισραήλ, να επιτευχθεί ειρήνη και με τις γείτονες αραβικές χώρες, όπως η Συρία, και να υπάρξει ενότητα των δυνάμεων που προσδοκούν την ειρήνη. Ο κ. Αμπντάλα, αφού ευχαρίστησε την ΕΕΔΔΑ, τους ελληνικούς μαζικούς φορείς, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό για τη διαρκή συμπαράστασή του που είναι υψίστης αναγκαιότητας, κατέστησε σαφές ότι στις 4 Μάη του 1999 θα ανακηρυχτεί, επισήμως, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, χαιρέτισαν η εκπρόσωπος του Κέντρου Πληροφοριών του ΟΗΕ κ. Μίρκα Γόντικα, η οποία ανέγνωσε το μήνυμα του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν με αφορμή την επέτειο, η εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα κ. Ράντα Καρά, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ κ. Παπαμάργαρης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Ηλίας Λέγγερης, διπλωματικές αντιπροσωπείες από την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αλγερία, το Μαρόκο, τη Συρία, την Αίγυπτο και την Τυνησία, εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ, της ΓΣΕΕ, της ΕΕΔΥΕ, της ΠΕΔΥΕ, της Επιτροπής Αφρικανικής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ