Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ούτε δραχμή

ΦΡΑΓΚΟ δεν έδωσε, τελικά, η περίφημη αγοράστρια εταιρία (...επενδυτής) για την αγορά των ΚΑΕ κι άφησε τον Γιάννο με ...φέσι, παρά το γεγονός ότι, περιχαρής, μας παρουσίασε το αποτέλεσμα της πώλησης και το έβαλε στα "συν" του προϋπολογισμού.

***

Οχι πως έκανε και τίποτε ...παράδοξο η εταιρία, δηλαδή. Συνηθισμένοι είναι οι "ιδιώτες" να περιμένουν να παραλάβουν την περιουσία του δημοσίου χωρίς να δώσουν δραχμή. Είναι πρακτική πολλών ετών, άλλωστε, και πολλών κυβερνήσεων.

***

Τι θα κάνει, άραγε, τώρα ο Παπαντωνίου; Θα ψάχνει την τελευταία στιγμή να βρει αγοραστή για να ...κλείσει τα τεφτέρια του για το 1998; Η, μήπως, θα βγάλει τα ...ΚΑΕ στις εκπτώσεις, κάτι σαν ...χριστουγεννιάτικη προσφορά;

***

ΑΠΕΡΓΟΥΝ και ορθώς κάνουν, βέβαια, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αφού οι κυβέρνηση το έχει βάλει στόχο να... εκτροχιάσει για τα καλά τους ελληνικούς σιδηροδρόμους από όλες τις απόψεις.

***

Δε φτάνει που καταργεί όλα τα δρομολόγια, που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσαν το επιβατικό κοινό, δε φτάνει που αλλάζει σε συνθήκες ...γαλέρας τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων, αλλά ...μας μιλάει και για "εκσυγχρονισμό" από πάνω.

***

Για κάτι τέτοιους λόγους (και για άλλους πολλούς, φυσικά) θα πεταχτεί από τις ράγες και θα σταματήσει, τελικά, το "τρένο του ΠΑΣΟΚ" και δε θα κατέβουν μερικοί, όπως έλεγε ο Σκανδαλίδης, αλλά όλοι μαζί.

***

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, γενικώς μείναμε από ...βενζίνη, αφού η κατάσταση δε φαίνεται να καλυτερεύει με τα πρατήρια και μπόλικα ΙΧ έχουν μείνει στάσιμα. Κι η κυβέρνηση το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να ...βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των τελωνειακών.

***

Δε θα ήταν καλύτερα να ...πάρει πίσω το ασφαλιστικό της νομοσχέδιο, ώστε να ευχαριστηθούν οι τελωνειακοί ...να ευχαριστηθεί και ο υπόλοιπος κόσμος;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ