Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ
Τριήμερη απεργία από σήμερα

Με την πρώτη 24ωρη απεργία συνεχίζουν σήμερα οι σιδηροδρομικοί τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο - "ταφόπλακα" του δημόσιου ΟΣΕ,που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι σιδηροδρομικοί, που έχουν κηρύξει άλλες δύο 24ωρες απεργίες για αύριο και μεθαύριο, με την καθολική τους συμμετοχή στις χτεσινές και προχτεσινές στάσεις εργασίας, αλλά και τη δυναμική τους παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις, εκφράζουν τη ριζική τους αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια και δηλώνουν αποφασισμένοι να ματαιώσουν με τον αγώνα τους την εκχώρηση των ελληνικών σιδηροδρόμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και την επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων.

Για αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. κάτω από τα γραφεία της διοίκησης, στην οδό Καρόλου, με προσανατολισμό να επακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή. Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και στα υπόλοιπα μεγάλα σιδηροδρομικά κέντρα.

Δε σταματάμε τον αγώνα

"Δε σταματάμε τον αγώνα"!Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ. ).

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΠΟΣ,Ν. Κούκος, κάλεσε τους εργαζόμενους ακόμα πιο αποφασιστικά να δώσουν τη μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι χωρίς τη θέληση των εργαζομένων η κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει τίποτα. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΟΣ Σ. Ραυτόπουλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση μ' αυτό το νομοσχέδιο επιδιώκει τη διάλυση του ΟΣΕ και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

"Εχει γίνει κατανοητό από τους εργαζόμενους - συνέχισε - ότι αυτή η πολιτική μόνο με συντονισμένους αγώνες μπορεί να ανατραπεί. Η ΓΣΕΕ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί συνειδητά δε συντόνισε τους αγώνες των εργαζομένων. Εμείς δε σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε τους αγώνες μας και τους λέμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά σε όποιο αντιλαϊκό μέτρο προσπαθούν να περάσουν". Τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε με ψήφισμά της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά.Επίσης τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΕΚΠ Γ. Μίχας.Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Β. Ξένος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των σιδηροδρομικών εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και ν' ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς, για να διαμορφωθεί ένα νομοσχέδιο, που θα στοχεύει πραγματικά στην αναβάθμιση του ρόλου του ΟΣΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ