Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Και αντιλαϊκά και ψηφοθηρικά!

Να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και να επωφεληθεί από την "αποτυχία" της στην υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων, επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ με την "αντιπολιτευτική" τακτική που ακολουθεί.

Χαρακτηριστική είναι η στάση της απέναντι στο ξεπούλημα του ΟΣΕ και των ΚΑΕ, αλλά και στο θέμα της ανεργίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών υπό τον Κ. Καραμανλή. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον ΟΣΕ η ηγεσία της ΝΔ επικεντρώνει την κριτική της στο γεγονός ότι ενώ ρυθμίζονται χρέη 600 δισ. δρχ., ταυτόχρονα δεν παίρνει μέτρα για την "εξυγίανση και ανάπτυξη" του Οργανισμού, εννοείται στην κατεύθυνση που κινείται και η κυβέρνηση, αλλά και "υποδεικνύουν" συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα που έχουν βλέψεις στον ΟΣΕ.

Σε σχέση με τα ΚΑΕ, η ηγεσία της ΝΔ αν και είχε στηρίξει ένθερμα το ξεπούλημά τους και τις κυβερνητικές επιλογές, δε δίστασε να χαρακτηρίσει "φιάσκο" την απόπειρα πώλησή τους και το μόνο που βρήκε να καταλογίσει στην κυβέρνηση ήταν ότι "δεν μπορεί να πετύχει, γιατί δεν πιστεύει σε αυτή την πολιτική"! Παράλληλα, διαπίστωσε ότι η χώρα, λόγω της αποτυχίας της πώλησης των ΚΑΕ, "διασύρεται διεθνώς", δηλαδή, στην Κομισιόν, το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ!

Το τρίτο θέμα στη χτεσινή σύσκεψη αφορούσε τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την ανεργία, τις οποίες ο εκπρόσωπος του κόμματος χαρακτήρισε "χιλιοειπωμένες". Παρουσιάζοντας όμως τη δήθεν "εναλλακτική πρόταση" της ΝΔ επιβεβαίωσε ότι αυτή επαφίεται στην καλή θέληση των ιδιωτών να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας! Είπε συγκεκριμένα: "Η κυβέρνηση δεν πιστεύει σε ένα αποτελεσματικό και ευέλικτο κράτος, έτσι ώστε ο χώρος στην ιδιωτική πρωτοβουλία να αναπνεύσει και να αναπτυχθούν θέσεις εργασίας"! Το πρόβλημα για την ηγεσία της ΝΔ ότι ακριβώς την ίδια πολιτική ακολουθεί η κυβέρνηση Σημίτη, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πάντα είτε ουραγός είτε πλειοδότης των κυβερνητικών μέτρων.

  • Τη γνωστή "συνταγή" της παραπομπής στη Δικαιοσύνη και του "ξεπλύματος" της κυβέρνησης από τις πολιτικές ευθύνες της χρησιμοποίησε άλλη μια φορά ο Μ. Εβερτ σε σχέση με τα ΚΑΕ. Ζήτησε από τον προϊστάμενο εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Κολιοκώστα να παρέμβει γιατί "κάηκαν οι μικρομέτοχοι"!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ