Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Σε ανάκαμψη το Νοέμβρη ο τζόγος

Αξιόλογη άνοδο σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών και η αξία των συναλλαγών των μετοχών - που διακινήθηκαν στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) - τον περασμένο μήνα Νοέμβρη. Αυτό προκύπτει από την επισκόπηση χρηματιστηριακών εξελίξεων το μήνα Νοέμβρη, που κάνει κάθε μήνα η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Ιονικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ιονικής:

  • Ο γενικός δείκτης τιμών του συνόλου των μετοχικών τίτλων που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο ΧΑΑ, έκλεισε στο τέλος του Νοέμβρη 1998 στις 3.872 μονάδες. Σημείωσε δηλαδή αύξηση κατά 551 μονάδες ή 16,6% συγκριτικά με το τέλος του φετινού Οκτώβρη. Τη μεγαλύτερη αύξηση, σημείωσε ο δείκτης του κλάδου των τραπεζών (21,86%) και των μεταλλουργικών επιχειρήσεων (21,64%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του κλάδου ενέργειας (-4%).
  • Η μηνιαία αξία των συναλλαγών της Κύριας Αγοράς του ΧΑΑ, δηλαδή ο τζίρος του ΧΑΑ μέσα στο μήνα Νοέμβρη από τις αγοραπωλησίες μετοχών, έφτασε στο ποσό των 1.420 δισεκατομμυρίων δραχμών. Σε σχέση με τον Οκτώβρη - που ο τζίρος ήταν 781,1 δισ. δραχμές - σημείωσε αύξηση κατά 638,9 δισ. δραχμές ή κατά 81,8%. Στη μεγάλη άνοδο της αξίας των συναλλαγών το Νοέμβρη, συνέβαλε και η πώληση του τρίτου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ στις 2 Νοέμβρη.

Η ανοδική πορεία που σημείωσε το Νοέμβρη το ΧΑΑ, ανατράπηκε χτες, πρώτη συνεδρίαση για το Δεκέμβρη, λόγω του φιάσκου με την "αποκρατικοποίηση" των ΚΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ