Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Οι αγρότες προκαλούν παλλαϊκό ξεσηκωμό

Στο σημερινό παναγροτικό νομαρχιακό συλλαλητήριο, συμπαρατάσσονται με τη μαχόμενη αγροτιά δήμαρχοι του νομού, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, σπουδαστές, μαθητές, επιστήμονες, γυναίκες, συνταξιούχοι, σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα εναντίον της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ

Αρχίζουν σήμερα από την Καρδίτσα τα νομαρχιακά αγροτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλία εναντίον της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Τα συλλαλητήρια θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα στα Τρίκαλα και την επομένη μέρα στη Λάρισα.

Στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου επικρατεί "πυρετός" προετοιμασίας για την επιτυχία των συλλαλητηρίων, ενώ οι αγρότες ετοιμάζονται να κλιμακώσουν την πάλη τους σε πανθεσσαλικό επίπεδο, όπως έχει αποφασίσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα,αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες από τα χωριά και τις επαρχίες του Νομού Καρδίτσας θα φτάσουν, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να διαδηλώσουν την αποφασιστικότητά τους να συγκρουστούν με την αντιαγροτική πολιτική, για να μην ξεκληριστούν από τη γη τους και ερημώσουν τα χωριά τους.

Στον αγώνα της η αγροτιά θα έχει την ενεργό συμπαράσταση των άλλων λαϊκών στρωμάτων του νομού,που πλήττονται από την ίδια πολιτική κι αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα. Αναμένεται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, εκτός των αγροτών, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, σπουδαστές, μαθητές, γυναίκες, έμποροι, καθώς και πάρα πολλοί δήμαρχοι της περιοχής κι άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, δίνοντας παλλαϊκό χαρακτήρα στην κινητοποίηση.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε σύσκεψη εκπροσώπων των μαζικών φορέων του νομού,που οργάνωσε προχτές βράδυ η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών της Καρδίτσας,η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής και απ' όλους τους παρευρισκόμενους τονίστηκε η ανάγκη αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς και συντονισμού της πάλης για την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Β. Μπούτας,υπογράμμισε πως το παρόν και το μέλλον του λαού και του Νομού της Καρδίτσας εξαρτάται από τη λύση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, καθώς αυτά επηρεάζουν άμεσα και όλα τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό - είπε - απαιτείται η συμπαράταξη όλων στους αγώνες και η ανάπτυξη ενός κοινού μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Στην παρέμβασή του ο Β. Αναγνωστόπουλος,νεοεκλεγείς νομάρχης Καρδίτσας, τόνισε πως σύσσωμος ο νομός πρέπει να συμπαραταχτεί με την αγωνιζόμενη αγροτιά, η οποία όχι μόνο δεν έχει ίχνος αντιπαλότητας με τ' άλλα λαϊκά κοινωνικά στρώματα και επαγγελματικές ομάδες, αλλά παλεύει για την εξυπηρέτηση γενικά των λαϊκών συμφερόντων και τους θέλει όλους συμπαραστάτες της.

Ο Χρήστος Τέγος,νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρδίτσας, υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το αγροτικό κίνημα κρατάει στην επικαιρότητα τα μεγάλα προβλήματα του νομού και σημείωσε ότι ο αγώνας πρέπει να έχει βάθος και συνέχεια, επισημαίνοντας και τον κίνδυνο, που προκαλεί ο "Καποδίστριας", για ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού.

Ο Κ. Πατσιαλής,εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Παλαμά, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αγροτιά, τόνισε, ταυτόχρονα, ότι αν η κυβέρνηση δε δώσει πρώτη προτεραιότητα στη λύση του αγροτικού προβλήματος, οι αγρότες πάντα και παντού θ' αγωνίζονται.

Ο νέος δήμαρχος Αρνης, Κ. Κουτσιομανής,πρότεινε όλοι οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι του νομού να συνταχθούν αποφασιστικά και να βοηθήσουν ενεργά για την επιτυχία των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Και ο Κ. Αναστασόπουλος,νέος δήμαρχος Φύλλου, δήλωσε την ενεργό συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Και στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων άλλων μαζικών φορέων τονίστηκε η ανάγκη κοινού αγώνα. Ο Γ. Τσούκης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, οι οποίοι σήμερα κατέβηκαν σε κινητοποίηση για την επίλυση των προβλημάτων τους, ανέφερε πως στη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα παραμείνουν κλειστά, για δυο ώρες, τα καταστήματα και ο εκπρόσωπος του συλλόγου των σπουδαστών ότι θα κλείσουν σήμερα τα ΤΕΙ.Ο εκπρόσωπος του συλλόγου συνταξιούχων ΟΓΑ ενημέρωσε πως οι απόμαχοι της δουλιάς, αρκετοί από τους οποίους συνεχίζουν να δουλεύουν στα χωράφια, θα συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο. Τη συμπαράταξή τους εξέφρασαν, επίσης, μιλώντας στη σύσκεψη, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου,του Επιμελητηρίου,της Επαγγελματικής Ενωσης Σοφάδων,του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και των παραρτημάτων του της Σέκλιζας και του Γραμματικού,του Συλλόγου Δασοπόνων και του Συλλόγου Γεωπόνων.Παραβρέθηκαν ακόμα οι δήμαρχοι Παμίσου,Σελλάνων,Μητρόπολης,Ιθώμης,Ταμασίου,Μενελαϊδας,ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου,εκπρόσωποι του Σωματείου Οικοδόμων,του Συνδέσμου Δημοτικών Υπαλλήλων,του Συλλόγου Επιστημόνων κι άλλων φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ