Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπορος ναρκωτικών ή χρήστης;

Ανοίγει ο δρόμος για να "πέσει στα μαλακά" έμπορος ναρκωτικών ή δίνεται η ευκαιρία σε ναρκομανή να μειώσει την ποινή του; Η υπόθεση είναι αρκετά περίπλοκη και το Εφετείο της Θράκης καλείται να δώσει απάντηση σε μια μάλλον δύσκολη υπόθεση με ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, ο Αρειος Πάγος αναίρεσε εν μέρει καταδικαστική απόφαση κατά το σκέλος που αφορά την απόρριψη εκ μέρους του δικαστηρίου του ισχυρισμού του κατηγορουμένου ότι είναι τοξικομανής και παρέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης.

Η υπόθεση αφορά τον Γ.Κ., έμπορο δερμάτινων ειδών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αγορά ναρκωτικών ουσιών κατ' επάγγελμα και συνήθεια από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 30.200.000 δραχμών. Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι τοξικομανής, προσκομίζοντας διάφορα ιατρικά πιστοποιητικά και ζήτησε την αναβολή της δίκης του, προκειμένου να διενεργηθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη για να αποδειχτούν οι ισχυρισμοί του. Ωστόσο, το Εφετείο είχε απορρίψει το αίτημά του για ιατρική πραγματογνωμοσύνη και έκρινε από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν, αλλά και από την εν γένει εμφάνιση και συμπεριφορά του, πως πρόκειται για υγιές άτομο και οι ισχυρισμοί του περί τοξικομανίας αποσκοπούν στο να παραπλανήσει το δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ