Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με μισθό 88.000 οι δόκιμοι αστυφύλακες

Να αποκαταστήσει αμέσως την αδικία καλεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης η Ενωση Αστυνομιμών Υπαλλήλων Αττικής

Ογδόντα οκτώ χιλιάδες δραχμές το μήνα παίρνουν ως αμοιβή οι δόκιμοι αστυφύλακες. Παρά το γεγονός ότι ασκούν κανονικά καθήκοντα, δε θεωρούνται κανονικοί αστυφύλακες και για το λόγο αυτό υφίστανται τις μισθολογικές διακρίσεις.

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομιμών Υπαλλήλων Αττικής (ΕΑΥΑ), η οποία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να αποκαταστήσει αμέσως αυτήν την αδικία. Η Ενωση Αστυνομικών επισημαίνει ότι για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης αντεγκληματικής πολιτικής και τη συγκρότηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης της Αστυνομίας, "απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές που θα συνοδεύονται όμως και από γενναίες πιστώσεις για να μη μείνουν και πάλι οι εξαγγελίες στα χαρτιά". Σημειώνει όμως ότι με το φετινό προϋπολογισμό επιχειρείται σε ένα βαθμό να ενισχυθεί μερικώς η υλικοτεχνική υποδομή της Αστυνομίας, αλλά "αντίθετα δε φαίνεται να έχουν ληφθεί μέτρα για τον παράγοντα άνθρωπο, την κινητήρια δύναμη αυτού του μηχανισμού". Και συνεχίζει: "Δυστυχώς αυτή η εισοδηματική πολιτική για τους αστυνομικούς συνεχίζεται με τον πιο προκλητικό τρόπο, αφού σήμερα οι νέοι αστυφύλακες που εξήλθαν προ μηνός από τη Σχολή με οράματα και θέληση, προσερχόμενοι για την πληρωμή των μηνιαίων αποδοχών τους, παρέλαβαν το ποσό των 88.000 δρχ. περίπου. Αμειβόμενοι ακόμα σαν δόκιμοι και όχι σαν εν ενεργεία αστυνομικοί. Αναρωτιέται κανείς πώς θα εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους αυτοί οι άνθρωποι; Πώς θα επιβιώσουν; Δεν υπάρχει υπευθυνότητα των αρμοδίων; Πού οδηγούν αυτούς τους νέους αστυνομικούς;".

Σύγχυση έχουν προκαλέσει εξάλλου οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Φ. Πατσάλνικου, ότι το 1999 θα διατεθούν για την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού της Αστυνομίας 25 δισ. δραχμές. Οπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας της ΕΑΥΑ "Σύγχρονη Αστυνομία", το ποσό αυτό διατίθεται με βάση τις εγγραφές του προϋπολογισμού συνολικά για όλες τις επιπλέον δαπάνες (μισθοδοσία, υπηρεσίες, τεχνολογικός εξοπλισμός και άλλες δαπάνες). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ποσό 11 δισ. δρχ. θα διατεθεί για την ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και την αγορά οχημάτων, ενώ επίσης έντεκα δισ. δρχ. προβλέπεται να διατεθούν επιπλέον για τις πληρωμές διαφόρων υπηρεσιών. Ειδικότερα για τα εκτός έδρας θα διατεθεί επιπλέον το ποσό των δύο δισ. δρχ., ενώ άλλα δύο δισ. δρχ. θα δοθούν σε όσους εργαστούν πέραν του πενθημέρου. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση για το πενθήμερο θα είναι περίπου χίλιες δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ